Başkan Erdoğan, Tut Kaymakamı Muhammet Tugay, Meclis üyeleri Mustafa Saman, Temel Büyükboğa ve AK Parti Tut İlçe Başkanı Ali Korkmaz, köy muhtarları ile bir araya gelerek istişare toplantısı yapıldı.

Adıyaman İl Genel Meclisi Başkanımız Mehmet Can Erdoğan, İl Özel İdare Müdürlüğünün çalışmaları ile ilgili ziyaret ettiği Tut ilçesinde köy muhtarları ile bir araya geldi.

Erdoğan, muhtarlar ile toplantı öncesinde Meclis üyeleri Mustafa Saman, Temel Büyükboğa ve AK Parti Tut İlçe Başkanı Ali Korkmaz ile birlikte Tut Kaymakamı Muhammet Tugay'ı ziyaret etti.

Kaymakam Tugay ile yapılan çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulunan Erdoğan, daha sonra kaymakamlık tarafından çalışmaları yürütülen yayla evleri olarak yapılan taş evlerdeki çevre düzenlemesini yerinde inceledi.

Erdoğan, yayla turizmi konusunda önemli bir nokta olan Tut ilçesinde yapılan taş evlerin çevre düzenlemesinin bitirilmesiyle birlikte ciddi manada turist akımının olacağını, yazın sıcağında insanların hava sıcaklığı düşük Tut ilçesini tercih edeceğini söyledi.

Daha sonra Kaymakam Muhammet Tugay ile birlikte Tut Kaymakamlığı Aile Destek Merkezi ziyaret edilerek burada kadınlara verilen kurslar ve elde edilen ürünler ile ilgili bilgi alındı.

Çanakçı'da köy muhtarları ile bir araya gelen Kaymakam Tugay, Başkan Erdoğan ve beraberindekiler, köylerdeki çalışmalar, eksiklikler ve çözüm önerileri konusunda konuştu.

Muhtarlar köylerindeki eksiklikleri dile getirirken, Başkan Erdoğan eksikliklerin giderilmesi ve yapılacak çalışmalardan bahsetti.

Burada konuşan Başkan Erdoğan, “Tut ilçemizde 14 köy, 6 mezramız var. Köylerimizde alt yapı ve üst yapı eksikliklerimiz neredeyse yok denecek kadar az. Eksik olan yerlerimizle ilgili çalışmalarımız sürüyor. Alt yapısı olmayan bir mezramız var. Şu ana kadar Tut ilçemizde 162 bin metrekare taş döşendi. Bu yılda 38 bin metrekare döşenecek. Köylerimize hizmet yapmaz bizleri mutlu ediyor. Cumhurbaşkanımız Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'ın dediği gibi biz sizlere hizmetkar olmaya geldik. Şehirde ne varsa köylerde de o olsun istiyoruz. Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde köylerimiz son yıllarda önemli bir gelişme kaydetti. Mutlaka eksikliklerimiz vardır. İnşallah bunları da en kısa sürede gidereceğiz.” dedi.

Daha sonra Erdoğan, AK Parti Tut İlçe Başkanı Ali Korkmaz ve İl Genel Meclisi üyelerimiz Mustafa Saman ve Temel Büyükboğa; Tut İlçe Ziraat Odası Başkanı Ahmet Özen'i, önceki dönem İl Genel Meclisi Üyesi Nuri Kurşun'u, mahalle muhtarlarını ve ilçe esnafını ziyaret etti.

Kaynak : PHA

Kaynak: pha