Başkan Emre, yaptığı yazılı açıklamasında, belediye olarak göreve geldikleri süre içerisinde ilçenin uzun yıllara dayanan sorunlarını çözmek hususunda irade ve gayret gösterdiklerini kaydetti.

Görev süresince  personelin iş ve çalışma performansı dışında herhangi bir ölçüt belirlemediklerine işaret ederek,"Personelimizin görev alanını belirlerken görüş ve düşüncesine göre değil hangi işi daha iyi yapabilir, hangi alanda daha verimli olur fikriyle hareket ettik."dedi.

Emre, TÜİK verilerine göre değerlendirildiğinde ilçenin reel nüfusunun tabelada yer alan 34 bin nüfusun çok üzerinde olduğunu vurgulayarak, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Bu yüzden merkezi bütçeden ilçemizin hak ettiği ödenek verilen hizmet göz önünde bulundurulduğunda düşük seviyede kalmaktadır. Buna rağmen ilçemize hizmet üretmek konusunda bakanlıklarımız ve kalkınma ajansları düzeyinde gerçekleştirdiğimiz projelerden oluşturduğumuz kaynaklarla hizmet üretirken gelen ödenekle de belediyenin sadece personel maaşları karşılanmaktadır."

"Toplu iş sözleşmesinin güncellenmesi gerekiyor"

Toplu iş sözleşmesinin seçime 3 gün kala aday gösterilmeyen bir yönetim tarafından imzalandığını savunan Emre, "Personel üzerinden Besni Belediyesini, yönetime kim gelirse gelsin çalışamaz hale getirmeyi amaçlayan toplu iş sözleşmesinin güncellenmesi gerekiyor."dedi.

İlçede işsizlik oranını azaltmaya yönelik çalışmalarına devam ettiklerinin altını çizen Emre, ilçe nüfusunun yüzde 13.7'lik işsizlik oranını daha aşağılara çekilmesi hususunda çabalarını sürdürdüklerini ifade etti.

"Besni Belediyesi Besnililerindir"

Emre, belediyeye üreten ve ekonomik getirisi olan projelerle kaynak oluşturma gayretinde olduklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Bu süreçte 2020 Ocak ayında personelimize yaptığımız maaş zammına ek olarak 2020 Temmuz ayı maaşlarına da yüzde 5,75 oranında zam yansıttık. Verdiğimiz maaş zammı birçok bakanlığın personeli için sendikalarla imzaladığı iş sözleşmelerinde geçerli olan rakamdan ibarettir.

Besni'ye hizmet üretmek, belediyenin üst yönetiminden en alt birimine kadar belediyede çalışan herkesin yükümlülüğündedir. Ortalama aylık net 3 bin 200 TL maaş alan şirket personelinin mevcut ekonomik şartlarda bu rakamın daha da artırılması halinde, ileriki aylarda maaş alamayacak duruma gelmesine sebep olacaktır. Esasında mağdur olan yine personelimiz olacaktır.Personelin maaşından kesilecek 102 lira üyelik aidatı için personeli, belediyemizi ve ilçemize ulaşan hizmeti sıkıntılı bir sürece sürüklemek gayretinde olan sendika, işyeri temsilcisi personelimizi sağduyulu olmaya ve belediyemizin halkımıza hizmetini sekteye uğratacak girişimlerden uzak durmaya davet ediyorum. Besni Belediyesi, Besnililerindir. Ve bütün engellemelere rağmen halkımıza hizmet etmeyi sürdürecektir. Hiç kimse hangi sebeple olursa olsun, insanımızın emeği ve alın teri üzerinden fitne körüklemesin. İşçimizin, memurumuzun hakkını ve hukukunu korumak kadar halkımızın hizmet hakkını korumak da bizlerin omuzlarındadır."

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha