Mesajında tüm eğitim camiasının 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü tebrik eden Başkan Dağtekin, her bir öğretmenin kendileri için özel  ve ülkenin geleceği adına bir umut olduğunu dile getirerek “Gönüllerimizde her daim müstesna bir yere sahip olan öğretmenlerimizin emekleri ve özverisi sayesinde medeniyet yürüyüşümüzü azimle sürdüreceğiz.” dedi.

Kendisinin de emekli bir öğretmen olduğunu ifade eden Başkan Dağtekin “İltifata değil de marifete tabi olma hayali ile bu mesleğe ilk adımı attık. Elbette bu kutsal mesleği icra ederken, Adıyaman’ımızdaki eğitimin ve eğitimcilerin sorunlarını da her zaman kendimize dert edindik. Bilhassa öğretmenlerimizin karşılaştığı sorunların çözümüne öncülük etmek için Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen’in Adıyaman kurucu başkanlığını yaparak, sendikal faaliyetlerimizle eğitimin ve eğitim çalışanlarının sorunlarını en aza indirmek için tüm meslektaşlarımla mücadele ettik. Bu vesile ile kendisi de aynı zamanda öğretmen olan, büyük bir medeniyetin fikir işçisi, şair,  en önemlisi yerli ve milli Müslüman aydın sıfatlarını mezceden, Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen kurucu lideri merhum Mehmet Akif İnan üstadımızı da rahmetle yad ediyorum."şeklinde kaydetti.

Hem sivil toplum örgütü yöneticiliği yaptığı dönemlerde, hem de AK Parti İl Başkanı olarak her zaman öğretmenlerle iç içe olduklarını ifade eden Başkan Dağtekin, “Kutsal olduğu kadar mesuliyeti de ağır bir mesleği icra eden öğretmenlerimizle ne zaman karşılaşsam hasretle, özlemle ve gururla ‘sizin meslektaşınızım’ diyorum. Ayrıca bu onurlu mesleğin bir diğer güzel yanı ise; tüm hayat planlamasını öğrencilerinin geleceğine yön vermeye adamış birisi olarak, ne zaman ki öğrencilerimle karşılaşsam tarifi imkânsız bir heyecan duyarım. Zira muhabbet, sevgi ve misyon çerçevesinde bakıldığında öğretmen-öğrenci arasındaki bağ ilelebet devam eder.” diye konuştu.

AK Parti hükümetleri olarak eğitime ve eğitimciye özel bir önem atfettiklerini belirten Dağtekin “ AK Partimiz kurulurken ‘Önce insan’ parolası ve ‘İnsanı yücelt ki devlet yücelsin’ düsturuyla yola çıktık. Cumhurbaşkanımız ve Liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın dediği gibi; İnsana yapılan her yatırım, insanın yetişmesine verilen her emek bizim nazarımızda kutsaldır. Bu anlayışla en fazla yatırımı eğitime yaptık, eğitimi her şeyin önünde tuttuk; eğitimcilerimize, öğretmenlerimize özel önem atfettik. Özellikle öğretmenlerimizin hayat standartlarının yükseltilmesine yönelik ciddi adımlar attık. Bundan sonrada öğretmenlik mesleğinin itibarını daha da arttıracak adımlar atmaya devam edeceğiz. Bu düşüncelerle fedakârca, cefakârca, özveriyle gayret gösteren Adıyaman’da ki tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü yürekten kutluyorum ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi de rahmetle anıyorum.” ifadelerine yer verdi.

Kaynak : PHA

Kaynak: pha