Başkan Dağtekin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, bugün ülkenin her köşesinde TBMM'nin açılışının 99. yıldönümü ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın büyük bir heyecanla kutlandığını bildirdi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluş yıldönümünün idrak edildiği 23 Nisan 1920 tarihinin hiç kuşkusuz, aziz millet için bir dönüm noktası olduğunun altını çizen Dağtekin, şunları kaydetti:

“Devletimizin temelleri atılırken milli irade esas alınmıştır, bekası da milli irade ile sağlanacaktır. Türkiye'nin son 17 yılda kurduğu demokratik istikrarı korumak, millet iradesini en açık şekilde yönetime yansıtmak ve hukukun üstünlüğünü tam manasıyla hayata geçirmek büyük bir önem taşımaktadır. Türkiye, o tarihten bu yana, milli egemenliğine sahip çıkmış, Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandırmış, AK Parti iktidarıyla birlikte hemen her alanda elde ettiği tarihi kazanımlarla birlikte dünya ülkelerine model teşkil eden, yine dünya ülkeleri tarafından örnek alınan bir ülke konumuna yükselmiştir. Şunu da net bir şekilde ifade etmem gerekir ki, 16 Nisan 2017'de yapılan referandum ile birlikte yeni anayasanın hayata geçirilmesi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin konumunu daha da güçlendirmiştir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde AK Parti iktidarı,  milli iradeyi her türlü gücün üstünde tutan, milli iradenin dışında ve üstünde hiçbir gücü, hiçbir yönetimi, hiçbir vesayeti tanımayan bir siyaset tarzı ile tam bağımsızlık yolunda önemli adımlar atmıştır.”

Dağtekin, Türkiye’nin bugün de, tarihi tecrübesinden hareketle geleceğe doğru emin adımlarla ilerlediğini belirterek, “Siyasi istikrarla birlikte milletimizin önünde yepyeni bir ufuk açılmış ve bu sayede yeni bir rota, yeni idealler, yeni hedefler doğmuştur. TBMM, geçmişte nasıl ki bu ülkenin istiklali ve  istikbali için bir mücadele etmiş ise bugün de vatandaşımızın en büyük umut kaynağı olarak yarınlarımızı parlak kılmaya ve güçlendirmeye devam edecektir. En büyük arzumuz ise istikbalimiz ve umudumuz olan çoçuklarımıza daha iyi bir gelecek, daha büyük ve daha güçlü bir Türkiye bırakmaktır. İşte bu nedenle, 23 Nisan’ın aynı zamanda Çocuk Bayramı olarak kutlanması da, son derece manidardır. Çocuklarımız hepimizin geleceğidir. İnanıyorum ki, insanlığın en büyük arzusu olan, barış ve kardeşlik içinde bir dünyanın kurulması,  çocuklarımızın eseri olacaktır. Bu vesile ile tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınızı tebrik ediyor, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk Başkanı olan Gazi Mustafa Kemal’i, Kurtuluş Savaşımızı sevk ve idare eden ilk Meclis’teki tüm milletvekillerini şükranla, rahmetle yad ediyor; aynı zamanda Çocuk Bayramı olarak kutladığımız bu anlamlı günün dünyanın bütün çocuklarına barış ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum.” İfadelerini kullandı.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha