Adıyaman Polis Emeklileri Derneği Başkanı Bulur, yaptığı açıklamasında, “İçişleri Bakanlığı’na bağlı ve Emniyet Genel Müdürlüğü Teşkilatı’nda görev yapan polislerden birinci derecede sorumlu olan sayın genel müdürümüzü göreve davet ediyorum.” dedi.

“Son zamanlarda yaşanan polis intiharlarına dur demek için polisin neden intiharlara sürüklendiğinin araştırılması yapılıyormuş, yapılıyorsa neden hala intihar vakaları yaşanıyor” diyen Bulur, şunları dile getirdi:

 “Acaba çalışma şartları mı? Acaba son zamanlarda liyakat dayanmayan amir alimleri mi acaba? Sosyal hayatın olmadığı mı acaba? Özlük haklarının yeterli olmadığı mi acaba? Aşırı bir baskı unsuruyla mı karşı karşıya kalıyorlar gibi konularla ilgili neden genel müdürlüğümüz duyarsız kalıyor anlamış değiliz. Bu yaşanan intihar vakalarıyla karşı karşıya kalan polis kardeşlerimizin üzerinde  moral ve motivasyon kaybı meydana getirmektedir. Acilen intihar vakalarının durdurulması gerek sosyal gerek kültürel gerekse ekonomi alanında gerekse özlük haklarının iyileştirilmesi  konusunun araştırılması elzem olan konulardır.” 

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha