Barutçu, yaptığı yazılı açıklamasında, Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör atamasını bahane edilerek olay çıkarılmaya çalışıldığını savundu.

Barutçu, şöyle devam etti:

"Demokratik haklarını kullanarak gösteri düzenlediklerini iddia eden ve bunun bir öğrenci eylemi olduğunu savunan bir kısım insanların Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi olmadığı ve aralarındaki bazı kişilerin bölücü terör örgütlerine mensup olduklarının tespit edildiği basın yayın organlarınca yayınlanmakta ve devletimizin yetkili organları tarafından da teyit edilmektedir.

Aynı şekilde; inancımızda, kültürümüzde, içtima-i hayatımızda hiçbir yeri ve kıymeti olmayan ahlaksız bir grup tarafından Kabe-İ Muazzama’ya hakaret ettirilmesi, mütedeyyin kesimin tahrik ettirilerek bir karışıklık çıkarılmak istenmesi aşikar olan, içerde ve dışarıda bu Necip milletin birlik ve beraberliğine kast etmek isteyenler asla amacına ulaşamayacaktır.

Ülkemizin birlik ve beraberliğinden rahatsız olan ve Sn. İçişleri Bakanımızın twitter hesabının askıya alınmasıyla niyetleri ortaya çıkan bu güruhun eylemlerini kınıyor ve akl-ı selime davet ediyoruz."

Kaynak : PHA
Kaynak: pha