Alkayış, mesajında, her yıl 5 Nisan da Avukatlar Günü'nü kutladıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Bilindiği üzere bizim hukuk düzenimizde üç tane sacayağımız var. Bir tanesi iddia makamı bunu savcılar temsil eder, bir tanesi karar makamı bunu hakimler temsil ediyor, bir de savunma makamı bunu da avukatlar temsil ediyor. Bizim yasamıza göre avukatlık müessesi bağımsız olarak savunmayı temsil eder bu vesileyle de üst amiri bulunmamaktadır.
Avukatlık mesleği yapısı gereği hakkın hukukun tam olarak işlenmesi, kimsenin haksızlığa uğramaması ve hak sahibi olanında hakkını tam ve gerçek manada alması için kurulmuş bir müessesedir. 
Demokratik toplumlarda avukatların hakkı ve hukuku ne kadar geniş ise demokrasi de o kadar gelişmiş ve insan hak ve hürriyetlerine de o kadar yakındır. Bu anlamda ülkemiz ciddi gelişmeler elde etti."

Avukatların geçmişe kıyasla daha rahat, daha olumlu ve daha geniş haklara sahip olduklarının altını çizen Alkayış, "Türk yargısı zaman içerisinde hem Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin kararlarını kendi iç hukuku olarak gördü hemde anayasa mahkemesi kararları özellikle bireysel başvuru hakkından sonra hakları genişletti, elbette ki bütün bunlara rağmen hukuk camiasının ve özelde avukatlarımızın sorunları var bunları çözüme ulaştırmak  için yoğun bir gayret söz konusu, yakın zamanda bu sorunların aşıldığı hukukun şeffaf halkın istediği istikamette geliştiği bir sürece veriliyor. Bu vesile ile şahsımda avukat olduğumdan meslektaşlarımın ve bütün hukuk camiasının 5 Nisan Avukatlar Günü'nü tebrik ediyor ve yakın bir zamanda hepsine hak ettikleri şekilde bir yasam tarzı temennisinde bulunuyorum. Bugün hayatta olmayan bütün avukat büyüklerimize Allah'tan rahmet diliyorum,  yasayan bütün hukukçu kardeşlerimize de uzun sağlıklı bir ömür temenni ediyorum."ifadelerini kullandı.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha