Barutçu, 15 Temmuz darbe kalkışmasını 4. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Barutçu mesajında, Bugün FETÖ’cü ihanet çetesinin kanlı darbe girişiminin yıldönümü olduğunu anımsatarak, "Bu vesileyle 15 Temmuz bize iki şey hatırlatıyor; birincisi FETÖ’cü ihanet, ikincisi ise kahramanca direniş, vatana sadakat, şehadet ve yeniden diriliş."dedi.

"İhaneti de sadakati de unutmayacağız ve unutturmayacağız" diyen Barutçu, şunları kaydetti:

"Çünkü gafletle uyuyan ihanetle uyanır. 15 Temmuz 2016 tarihinde şerefli ordumuzun içerisine sızmış bir gurup vatan haini vesayetçi güruh; uçaklarla, tanklarla, silahlarla aziz milletimizin üzerine ateş açtı. Hain darbe ve işgal girişiminde 8 binden fazla askeri personel, 35 uçak, 37 helikopter, 74 tank, 246 zırhlı araç, 3 askeri gemi ve 4 bine yakın silah millete karşı kullanıldı.TBMM, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, Özel Harekat Daire Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve MİT saldırıya uğradı. Genelkurmay, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, TRT ve onlarca kurum işgal edildi. Onlarca kurumun işgalini ise millet engelledi. Darbe girişimi sonucu 251 kahraman kardeşimiz şehit, 2 bin 193 kardeşimiz de gazi oldu.

15 Temmuz gecesi Platformumuza üye olan STK’larımızın başkan ve üyeleri de; milletimizle beraber Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı üzerine sokaklara çıkıp, eli kanlı darbecilere karşı günlerce demokrasi nöbeti tuttular. O gün ne kadar cesursak, bugün de aynı his ve bilinçle teyakkuz halindeyiz. 15 Temmuz’da kanımızla kurtardığımız emanetimizin, davamızın, geleceğimizin, inancımızın, sinsi stratejilerde kaybedilmesine asla izin vermeyeceğiz. Yeni tuzaklara karşı her zaman uyanık olacağız."

Adıyaman STK Platformu olarak darbelere, darbe girişimlerine ve darbe sevdalılarına karşı hiçbir zaman duruşlarından ödün vermeyeceklerini vurgulayan Barutçu,"Azınlığın çoğunluğa sopa göstererek tahakküm kurmasına karşı 15 Temmuz’da göstermiş olduğumuz duruşun ilelebet devam edeceğinin bilinmesini istiyor, 15 Temmuz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz."dedi.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha