İngiltere'nin bu deklarasyondan dolayı başta Filistin halkı olmak üzere bütün Ortadoğu halklarından ve bütün insanlıktan özür dilemesi gerektiğini söyleyen Beyazkaya, "Siyonist İsrail’in bölgeye adım adım yerleşmesine yardımcı olan, dolayısıyla İsrail’in döktüğü kana ortak olan ve Filistinlileri kendi topraklarında adeta sığınmacı pozisyonuna düşüren ve birçok Filistinlinin o toprakları terk etmesinde başrolü oynayan İngiltere, bu sorumluluğun manevi bedelini ödeyemeyecektir ancak mutlaka bunun maddi bedelini ödemelidir. Filistin halkına yıkımın bedelini tazminat olarak vermelidir" ifadelerini kullandı. 

"İNGİLTERE BU BÜYÜK YANLIŞTAN DÖNMEK İSTİYORSA FİLİSTİN DEVLETİNİ TANIMALI" 
Diğer taraftan işgalci İsrail’i tanımanın bölgede çatışma ve kaosu durdurmadığı, kan ve gözyaşını dindirmediği aşikar olduğunu belirten Beyazkaya, "İngiltere,  100 yıl önce yaptığı bu büyük yanlıştan dönmek istiyorsa Filistin halkının haklı mücadelesine destek vermeli, Filistin devletini tanımalı, İsrail’in işgal ettiği tüm topraklardan çekilmesini beyan etmelidir.İşgalci İsrail’in Filistin halkının topraklarındaki varlığı bir problemdir. Filistin halkının yaşadığı dram demokrasi, insan hakları ve özgürlüklerden bahseden İngiltere’nin sorumluluğudur. Filistin sorunu çözülmeden bu coğrafyaya barış gelmez. Filistin halkı özgürlüğüne kavuşmadan bu coğrafyaya barış gelmez. Filistin halkı topraklarına kavuşmadan bu coğrafyaya barış gelmez" açıklamasında bulundu. 

İngiltere Büyükelçiliği'nin önünde olacaklarını aktaran Beyazkaya, "Çünkü Balfour Deklarasyonu’nun 100. yılında İngiltere bu utanç vesikasının yükünü omuzlarından atmalıdır. Biz bugün İngiltere Büyükelçiliğinin (konsolosluğunun) önündeyiz. Çünkü tüm insanlığa baş belası olan Siyonist İsrail’e hamilik yapan İngiltere’dir.Çünkü Filistin halkının topraklarının gasp edilmesinin hesabını önce İngiltere vermelidir.
Biz bugün buradayız. Çünkü Filistin halkı yalnız değildir. Çünkü Kudüs yalnız değildir. İşgal ebediyen sürmeyecektir. Zulüm ebediyen sürmeyecektir. Zafer inananlarındır ve zafer yakındır" şeklinde konuştu. 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha