Babar açıklamasında: “Dünya nüfusunun yaklaşık 500 milyonu engellidir. Bu yüzden Engelliler Haftası yalnız ülkemizde değil Birleşmiş Milletlere üye 156 ülkede aynı zamanda çeşitli etkinliklerle anılır.

2011 verilerine göre Türkiye nüfusunun yüzde 6.9 'u yani  5 milyona yakın kişinin engelli olduğu gerçeği düşünüldüğünde Engelliler Haftası'nın ne denli önemli bir hafta olduğu anlaşılabilir. . Günlük hayatımızı şöyle bir gözden geçirdiğimizde  beş milyondan fazla engelli insanımızın aktif hayatın içinde yer almadığını üzülerek görürüz.

Geçmişte Engellilerimizin çok büyük bir kısmı toplumdan soyutlanmış bir şekilde hayatlarını sürdürmek zorunda kalmaktaydı . Bu durum, gelişmiş bir toplum olmayı hedefleyen Türkiye'nin önemli bir yarasıydı . Engelli vatandaşlarımızı toplumun her kesiminde görmek, onları üreten bireyler haline getirmek , hayatlarını daha konforlu bir şekilde idame ettirmek adına devletimizin yaptığı bir dizi reformlar  küçümsenmeyecek kadar büyüktür .

Engelli bir insana acıyıp, onu aciz görmek hem ona hem de tüm insanlığa karşı yapılmış büyük bir saygısızlık olacaktır. Öncelikle her sağlıklı insanın bir engelli adayı olduğu unutulmamalıdır. İnsan doğuştan bazı engellerle dünyaya gelebileceği gibi kaza, hastalık gibi sebeplerden dolayı da engelli olabilir. Ancak burada önemli olan, engelin nasıl ya da ne büyüklükte ortaya çıktığı değildir. Önemli olan, sağlıklı insanların zihinlerindeki , düşüncelerindeki engelleri ortadan kaldırıp engellilerle birlikte dünyayı daha yaşanabilir bir hale getirme çabasına girebilmesini sağlamaktır.

Engelli vatandaşlarımızın çoğunda ki yaşama  ve hayata tutunma arzusu, bedenen ve ruhen sağlıklı  insanlarımıza örnek olacak niteliklere sahiptir.  Engelli vatandaşlarımıza Uygun ortamlar ve şartlar sağlandığında Doktor avukat, mühendis, öğretmen, ressam ,   Ve müzisyen olabilen engelli vatandaşlarımızın toplumun içinde etkin rol aldıkları  görülmektedir  .   Yine ; Engellilerimizin , Devletimizin kanunla belirlemiş olduğu  oranlarda  ve şartlarda kamu ve özelde istihdamlarının sağlanması gerekmektedir .  Bu vesile ile Gerçeğimiz ,  hayatın parçaları olan bu kardeşlerimizi bir nebzede olsa unutmamak ve hatırlamak  adına belirlenen bu özel günlerde  tüm engellilerimizin haftasını kutlarım . “ dedi.

Editör: Adıyaman Haber