Yayımlanan genelge kapsamında Hakim, Savcı, Yazı İşleri Müdürü ve İcra Personeli, Zabıt Katibi, Mübaşir, Hizmetli Teknisyenler ve şoförlere aşılamada öncelik tanınırken, Avukat, Stajyer Avukat, Baro Çalışanları ile Avukat katiplerinin genelge kapsamına alınmamasına sitemde bulundu.

Av. Miraç Ercan, avukatların ‘’bütün mesaisinin yoğun bir şekilde adliyede, adliye personeli ile birlikte gerçekleştiğinin altını çizerken, bağımsız yargının kurucu unsurlarından avukat Savunma Hakkı’nı gerçekleştirmektedir, bu sebeple yargılamanın her aşamasında birey menfaati için önem arz etmektedir, mesaisinin tamamında hak savunucusu olan, adaletin peşinde koşan avukatların etkin bir şekilde aşılanması, birey menfaati ve yargısal faaliyetlerin sekteye uğramaması açısından zorunluluktur ’’dedi.

Covid-19 pandemisi ile alakalıda değerlendirmelerde bulunan Av.Ahmet Miraç Ercan; 11 Mart itibarı ile ülkemizde tespit edilen ilk vakanın üzerinden 1 yılı aşkın süre geçmesine rağmen hemen hemen her sektör gibi avukatlarında yalnız bırakıldığını, özellikle genç meslektaşlarımız açısından daha şiddetli ekonomik bir çıkmazın yaşandığını belirtti. Baroların kendi imkanları çerçevesinde yaptığı desteklerin önemini vurgularken; Türkiye Barolar Birliği ve Adalet Bakanlığı’nı daha kapsamlı ekonomik desteklerle genç avukatlara nefes olmaya davet etti.

Editör: Adıyaman Haber