Genel Başkan Doğan, mesajında, 10 Ocak tarihinde basın çalışanlarına, ekonomik ve sosyal haklar sağlayan 212 sayılı Kanunun yürürlüğe girdiği 1961 tarihinden bu yana Türkiye'de “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” olarak kutlandığını ifade etti.

Doğan, çağdaş demokrasinin tüm kuralları ve kurumlarıyla yerleşmesi, iyi işleyen bir basın yapısıyla mümkün olacağına işaret ederek, şöyle devam etti:

"Basının sağlıklı çalışması gerek ifade özgürlüğünün temini, gerek kamuoyunun istek ve taleplerinin doğru yansıtılması bakımından hayati önem taşımaktadır. Bundan dolayı gazetecilik, içinde bulunduğumuz iletişim çağının en önemli mesleklerinden biridir. Olayları, ilkeli yayıncılık anlayışının bir gereği olarak tarafsız, doğru, objektif, özel hayata ve kişilik haklarına saygı çerçevesinde, halkın gözü, kulağı ve sesi olarak halka aktarmak, basının başlıca görevi, doğru ve zamanında bilgi almakta vatandaşın en doğal hakkıdır. Bu nedenle toplumun bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi yolunda önemli bir görevi ifa eden basın mensuplarının çalışma koşullarını kolaylaştırmak hepimizin görevidir."

Ulusal ve yerel basının Adıyaman'da olan gelişmeler konusunda halkın bilgilendirilmesinde, vatandaşlarla devlet arasında köprü görevi yaparak, ilin kalkınma ve gelişmesinde etkin bir rol üstlendiğini vurgulayarak, "Basın meslek ilkeleri doğrultusunda ve çeşitli zorluklar içinde, toplumun bilgilendirilmesi, ışık tutulması, İlimiz ve ülke yararına yönlendirilmesi ve aydınlatılması, sorumlu ve bilinçli gazetecilik anlayışı gibi kutsal bir görevi yerine getirmektedir.
Bu duygularla, kamuoyuna haber ve bilgi akışını sağlamak için, gece gündüz demeden görevini sorumlu gazetecilik anlayışı içerisinde zor şartlar altında başarıyla yerine getirmeye çalışan tüm basın mensuplarımızın “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü”nü kutlar, sağlık ve huzur temenni ederim."diye ifade etti.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha