12 yıl önce keş dağlarında helikopter kazasında hayatını kaybeden Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölüm yıldönümü nedeniyle açıklamada bulunan Adıyaman Alperen Ocakları il Başkanı Kürşat Sarı, “İlkeli duruşuyla örnek olan liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu, bundan tam 12 yıl önce keş dağlarında bizleri ve davasını yetim bırakarak şehit düştü. Şahadetinin üzerinden tam 12 sene geçti yüreğimizdeki acı bir saniye bile dinmedi. Fakat ne acıdır ki failleri hala "adamakıllı" belli olmadı. Muhsin Yazıcıoğlu ömrünü Devleti’ne adadı bir kere Devleti’ne ihtiyacı oldu devleti gelmedi... Devleti gelmediği gibi faillerini de bulamadı... Bu suikastı aydınlatmak başta biz ve hükümetimiz olmak üzere hepimizin namus borcudur. Şu kesinlikle bilinmelidir ki biz Alperenler "Çağlar'a güneş olan bir fikrin temsilcisi" olarak bu suikastın yakın takipçisiyiz. Şehit liderimiz diğer siyasi parti liderleri gibi değil, toprağı saksıda, köylüyü sinemada, çileyi edebiyat kitaplarında görmüş bir liderdi.  Kısaca yerli ve Anadolu kokan bir liderdi.”dedi.

“Köprüler kurma sevdasıydı”

küresel emperyalist sermayenin uşaklığına mahkum etmek isteyen karşısında eğilmediği için şehit edildiğini belirten Sarı, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Ülkemizi yıllarca küresel emperyalist sermayenin uşaklığına mahkum etmek isteyen' güçlerin karşısında eğilmediği için düşürdüler helikopterini Keş Dağlarında. Hep şehit olunca hatırlanan, sonra yine unutulan Anadolu çocukları da devlet kapılarında adam muamelesi görsün diye feda etti kendini.  Onun projesi Karabağ'ın, Çeçenya'nın, Bosna'nın, Kosova'nın, Kerkük'ün, Musul'un, Halep'in, Kudüs'ün, Doğu Türkistan'ın gözyaşlarını dindirmeydi.  Köprüler kurma sevdasıydı Tanrı Dağları'ndan Hira'ya, Ötüken'den Medine'ye İhlasla, huşuyla, Yiğit Adam gibi yaşadı. Aslında onu ihtiyarlatan "Emrolunduğun gibi dosdoğru ol"(Hud:112) ayetinin timsali oldu Peygamberimiz (S. A. V) aşkı ile yalpalayanlara inat "Allah bize niye iktidar olmadınız diye sormayacak" derken, yirmi Sekiz Şubat'ın muktedirlerine şah çekmişti.  Okyanus ötesinden gelen ‘Seni başbakan yapalım’ tekliflerini elinin tersiyle itti Bundan sonra bize düşen,  Ocaklarımızda, onu hiç görmeden seven genç alperenlere bu zor misyonu benimsetmek ve bu yolda ihtiyarlamak olacaktır. Rabbim bize Emrolunduğu gibi dosdoğru yaşayan nice Muhsinler yetiştirmeyi nasib etsin. Bu duygu ve düşünceler ile şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu'nun şehadetinin 12 yılında Sevgi rahmet ve özlemle anıyoruz.”

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha