Adıyaman Merkez ve Köy Muhtarları Derneği yönetim kurulu üyeleri Ankara’da Tarım Bakanlığı Tütün Daire Başkanı ve milletvekilleriyle görüştü. Görüşmeler hakkında Adıyaman’da ki çiftçi ve muhtarlara bilgi vermek üzere Adıyaman’da tütün yasağı ile ilgili bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Adıyaman Merkez ve Köy Muhtarları Derneği'nde düzenlenen toplantıda açıklamalarda bulunan Merkez ve Köy Muhtarları Derneği Başkan Yardımcısı Şevket Alagöz, "15Temmuz hain darbe girişiminin 4. yılında şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum, gazilerimize Allah’tan şifa diliyorum."dedi.

"Konuyu  takip etmek bizim boynumuzun borcu"

Alagöz, şöyle devam etti:

"Adıyaman sarmalık tütün ile ilgili önümüzde ki günlerde sayın milletvekillerimiz ile yaptığımız görüşmelerden muhtarlarımızın aracılığıyla vatandaşları bilgilendirmek için toplantı düzenledik. Özet olarak, hem siyasilerimiz hem de Tarım Bakanlığı Tütün Daire Başkanlığında ki uzman arkadaşlar ve daire başkanını çok samimi gördük bizi ikna ettiler. Şuan da yerel de sıkıntı çıkmaz ise konuştukları şey aynen yasalaşırsa Adıyaman tütünü gerçekten geçmişten daha iyi olacak, bizler buna inandık. Bu konu ile ilgilide arkadaşları bilgilendireceğiz, bu konunun da bire bir takipçisi olacağız. Yıllardır takip ediyoruz, bundan sonrada takip etmeye devam edeceğiz çünkü bu bizim boynumuzun borcudur.”

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha