3 Ağustos Cumartesi günü Adıyaman'ı ve tüm duyarlı insanları yasa boğan çok acı bir olay yaşandığını belirten Beyazkaya, "Daha ömrünün baharında olan 13 yaşındaki Hüseyin Nasrullah Çelik, kardeşimizin hunharca katledilişi hepimizi derinden yaraladı. Öncelikle Anadolu Gençlik Derneği olarak bir kez daha vefat eden kardeşimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine de başsağlığı diliyoruz."dedi. 

Bedrettin Beyazkaya, şunları kaydetti:

"Bu olay bize göstermiştir ki ahlaki değerleri öncelemeyen toplumlarda, insan yaşamını ve bedenini hiçe sayan bir zihniyetin ortaya çıkması kaçınılmazdır. Dolayısıyla bu tip toplumlarda büyük bir ahlaki sıkıntı yaşanmaktadır. Evrensel ahlaki değerler geri plana itilmiş sokağa kapitalist çıkar ve haz ilişkileri taşınmıştır. Başta çocuklar ve kadınlar olmak üzere savunmasız görünen her insana karşı işlenen suçlar ve hak gaspları her geçen gün artarak devam etmektedir. Bu tip cinayetlerin birden çok gerekçesi vardır. Meselenin psikolojik, sosyolojik, ekonomik, siyasi ve hukuki boyutu bir basın açıklamasına sığmayacak mahiyettedir. Başta çocuk tacizleri ve cinayetleri olmak üzere savunmasız görülen tüm gruplara karşı işlenen suçları önleyecek gerekli ve yeterli tedbirlerin henüz alınmamış olması toplum vicdanını derinden yaralamaktadır. İyi bilinmelidir ki; bu konu sadece Adıyaman merkez ilçenin ya da ülkemizin bir meselesi değildir. Bu mesele, insanlığın ortak vicdanını kanatan ve insanım diyen herkesi ilgilendiren bir meseledir. Bu konunun ciddi bir şekilde ele alınması öncelenmesi toplumsal barış ve huzur ortamının tesis ve devamlılığı için elzemdir. Yetki ve sorumluluk sahibi herkesin başta hukuki düzenlemeleri caydırıcı yaptırımları ve meselenin diğer tüm yönlerini tekrar gözden geçirmeleri gerekir." 

Beyazkaya, suçların önüne geçilebilmesi için Hüseyin Nasrullah Çelik  için geç kalınmış olsa da bu suçların tekrar işlenmemesi için siyasetten hukuka eğitimden televizyon dizilerine ders kitaplarından bilişim teknolojilerine her alanda gereken çalışmalar yapılması gerektiğini vurgulayarak, "Bu konuda insanımız ve toplumumuz bu acıları tekrar tekrar yaşamamalıdır. Toplumsal infiale sebebiyet vermeden duyarlılık sahibi insanların talepleri dikkate alınmalıdır. Çünkü bu alanda toplumda büyük bir konsensüs sağlanmıştır. Başta anneler olmak üzere tüm aileler çocukların sokakta güvenli bir şekilde dolaşmasını istemektedir. Bu nedenle her türlü sapmaya ve şiddete karşı gerekli düzenlemeler yapılmalı toplumsal bilinç artırılmalıdır.  Konunun uzmanları bir araya gelmeli bilimsel veriler ışığında yapılacak yasal düzenlemelerle sapkınlıkların ve şiddetin önüne geçecek tedbirler alınmalıdır. Sapmalara ve şiddete karşı yapılacak yasal düzenlemeler caydırıcı olmalıdır."dedi.

Anadolu Gençlik Derneği olarak buradan tüm yetkililere konunun önemine binaen yeniden çağrıda bulunan Bedrettin Beyazkaya, "Ne olur geliniz bu konuda zaman kaybetmeden atılacak tüm adımları atınız. Halkımızın taleplerini dikkate alarak çözümler üretiniz. Anadolu Gençlik Derneği olarak başka yüreklerin yanmaması ve bu acıların yaşanmaması için bu taleplerimizi kamuoyu ile paylaşıyoruz, bu vesile ile halkımızın yüreğinde hissettiğimiz bu feryatlara kulak verilmesini dileriz."ifadelerini kullandı.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha