Anadolu Gençlik Derneği Başkanı Bedrettin Beyazkaya, Mısır'daki Müslümanlara haksız idam cezalarının durdurulmasına yönelik yazılı açıklamada bulundu.

Beyazkaya açıklamasında, "Mısır’da seçimle başa gelen Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi askeri darbe ile devrildiği 2013 yılından bu yana Sisi yönetimi kurdukları rejime muhalif olan herkes için Mısır’ı açık cezaevi haline getirmiştir. Bu süreçte binlerce sivil siyasi gerekçelerle tutuklanmış, işkence görmüş, uydurma dosyalarla ve avukat yardımı alamadan askeri mahkemelerde yargılanmıştır." dedi.

"Mısır'daki idamların infazını durdurmaya yönelik fiili adımlar atılmasını bekliyoruz

Mısır’da yapılan yargılamaların askeri mahkemeler tarafından yürütüldüğünü ifade eden Beyazkaya, şöyle devam etti:

"Burada verilen kararlar adil bir biçimde verilmiş kararlar değildir. Bu zamana kadar yüzlerce kişi idam cezasına çarptırılmış ve aralarında üniversite öğrencilerinin de bulunduğu 91 kardeşimizin idam cezası infaz edilmiştir. İdam cezası verilenlerin çoğu Mursi’yi destekleyen Müslüman Kardeş Teşkilatı'nın üyeleridir. Son olarak Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın aralarında Dr. Muhammed elBiltaci gibi önde gelen siyasi liderlerinin de olduğu 12 kişi hakkında da idam cezası onanmıştır. Söz konusu idam cezalarının infazının bundan öncekiler gibi ansızın yapılması kuvvetle muhtemeldir. 

Buradan hareketle, başta Türkiye olmak üzere İslam ülkeleri liderlerinin, İslam İşbirliği Teşkilatı'nın ve D8’in bu konuda toplanıp caydırıcı kararlar alarak Mısır'daki idamların infazını durdurmaya yönelik fiili adımlar atılmasını bekliyoruz. Anadolu Gençlik Derneği mensupları olarak bizler Mısır’ın İslam ümmeti içerisindeki itibarlı pozisyonuna geri gelmesini arzu ediyoruz. Zira alınan bu siyasi idam kararları Mısır’ın hem İslam coğrafyasında, hem de dünyada prestiji hızla aşağı düşmektedir. 

Bugün buradan zalim Sisi yönetimine bu zulümleri durdurun diyoruz. Unutmasınlar ki bu zalimlikleri ebedi olamaz, kötülük muhakkak hüsrana uğrayacaktır. Kim hangi planın içinde olursa olsun adil bir düzen muhakkak tesis edilecektir. Muhakkak ki akıbet muttakilerin olacaktır."

Kaynak : PHA
Kaynak: pha