Adıyaman Faal Gazetecileri Cemiyeti (AGAD) Başkanı İbrahim Aslan, bünyesinde birçok yayın organını barındıran Yaman Medya Grup Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim İnan'ı ziyaret etti.
Aslan, ziyarette gazetecilerin sorunları hakkında İnan ile bilgi alış verişinde bulundu.

Ziyarette açıklama yapan AGAD Başkanı Aslan, Adıyaman’da Yaman Medya Grup gibi bir kurumsal firmanın olmasının oldukça memnuniyet verici olduğunu söyledi.
İbrahim İnan’ın derneklerinin kurucu başkanlarından biri olduğunu anımsatan Aslan, şöyle devam etti:
"Yaman Medya Grup bünyesinde bulunan yaklaşık 6 yıl önce yayın hayatına başlayan Perre Haber Ajansının hem yerli sermaye ile kurulması hem de ilimize istisnama yönelik yaptıkları yatırımla mutlu oluyoruz. Gazetecilik anlamında farklı bir ivme kazandıran Yaman Medya Grup yönetim ve çalışmalarına teşekkür ederim. Üzülerek belirtmek isterim ki yerel gazetecilerimizin gündeme getirdiği veya eleştirisel bir yorum getirdiği bir konu, konuya muhatap birçok kurum ve kuruluş tarafından 'muhalif basın' damgası ile yaftalamaktadır. Bir şehir ve o şehirde yaşayan halk, kendini ancak ve ancak basın kuruluşları ile ifade edebilir, onlar sayesinde varlığını ulusal ve uluslararası platformlarda güçlü bir şekilde duyurabilir. Sorunları yazan, bunun yanında sorunların çözümü için yol gösteren gazetecilerimizi algı operasyonları ile suçlamak kabul edilemez. Son olarak Adıyaman Faal Gazetecileri Cemiyeti olarak Yaman Medya Grubuna desteğimiz tamdır."
Yaman Medya Grup Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim İnan da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Dünyanın hızlı bir dijitalleşme sürecine girdiğini belirten İnan,"Uzun zamandır Yaman Medya Grup olarak özellikle son yıllarda dijitalleşen gelişim ile birlikte birçok yeniliğe imza atarak ilerlemekteyiz. Bünyemizde bulunan birçok yayın organı ile birlikte basına farklı bir ivme kazandırdığımızı düşünerek özellikle basın sektöründe gazeteciler özellikle yerel kaynakların maddi ve manevi desteklenmesi gerekiyor. Bu konuda yerel medyaya destek verilmesi gerekiyor. Basın çalışanlarına sosyal ve ekonomik haklar sağlayan 212 sayılı yasanın 10 Ocak 1961 tarihinde kabul edilmesiyle birlikte, ülkemizde her yıl 10 Ocak tarihi “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak kutlanmaktadır. Bu önemli misyonu yerine getirmek için her türlü şartta görevlerini yerine getiren gazetecilerimizin mesai saati gözetmeksizin, vatandaşlarımızı bilinçlendirmek ve her konuda haberdar etmek için fedakârca çalışan tüm meslektaşlarımızın gününü kutluyorum"

Kaynak : PHA
Kaynak: pha