Gölbaşı Devlet Hastanesindeki  tedavisinin ardından 19 gün sonra taburcu olan 104 yaşındaki Beyaz Kaplan, çok iyi olduğunu evden hiç çıkmadığını ve virüsün nasıl bulaştığını anlamadığını söyledi.

Nefes almakta zorlanan annesi Beyaz Kaplan'ın yaşadıklarını anlatan kızı Fatma Kaplan,"Öncesinde evde kendi yöntemlerimle beslemek istedim."dedi.

Kaplan, soğuk algınlığına iyi geleceğini düşündüğü için evde limon ve grip ilacı tedavi etmeye çalıştığını ancak annesini 1 gün sonra hastaneye hastaneye götürdüğünü belirterek, şunları ifade etti:

"4-5 gün önce durumu kötüydü ben evde bir gün bekledikten sonra durumu daha kötü olunca bende hemen acile götürdüm. Yapılan testlerle birlikte tanısı pozitif çıktı. Pozitif çıkınca  hastaneye yatırdık. Bende yanında refakatçi kaldım her an yaşadıklarına şahit oldum çok kötü günlerimiz oldu. İnsanın başına gelince anlıyor. 18 gün kaldık 19'uncu günün sonunda taburcu olduk."

"Bir hafta hiç nefes alamadı"

Kaplan,"Bir hafta hiç nefes alamadı tamamen nefesi kesildi. Oksijenle yaşıyordu ondan sonra şükürler olsun doktorlarımız çok güzel ilgilendi. Onların zaten pozitif enerjisi bize yetiyordu. Sağlık personelleri olsun sağ olsunlar çok ilgilendiler. 19'uncu günün sonunda da bizi taburcu ettiler."dedi.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :

Kaynak: pha