Geçtiğimiz hafta Adıyaman’a yeni projeler kazandırmak için Ankara’da çeşitli temaslarda bulunan Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç’ın yaptığı ziyaretlerin geri dönüşleri gelmeye başladı.

Görev süresi henüz 2 yıl bile olmamasına rağmen birçok önemli projenin altına imza atan Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, yeni projeler için de çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Son olarak geçtiğimiz hafta Ankara’da çeşitli temaslarda bulunarak Adıyaman’ın ihtiyaç duyduğu projelere destek isteyen Başkan Kılınç’ın ziyaretleri erken meyve verdi.

Ankara temasları çerçevesinde AK Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın ile birlikte Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Akif Özkaldı’yı ziyaret ederek, Adıyaman’da koku ve kirlilik oluşturan başta Abo Paşa Deresi olmak üzere Çırçır Deresi ve Çimen Kümeevler Deresinin ıslahı için destek istedi. Başkan Kılnıç’ın talebine olumlu cevap veren Bakan Yardımcısı Özkaldı, DSİ bölge Müdürlüğüne talimat vererek sorunun hemen çözülmesini istedi.

Bakan Yardımcısı Özkaldı’nın talimatıyla harekete geçen DSİ 20. Bölge Müdürü Sadullah Seven ile Adıyaman 203. Şube Müdürü Mehmet Emin Ertürk Adıyaman’daki derelerin ıslahı hakkında görüş alışverişinde bulunmak üzere Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç’ı makamında ziyaret etti.

Ziyaret sonunda Belediye Başkanı Kılınç, DSİ Bölge Müdürü Seven, DSİ Şube Müdürü Ertürk ile Belediye Başkan Yardımcıları Şerif Ayaz, Ramazan Oruç ve Mithat Töken ile belediyenin ilgili birim müdürleri söz konusu derelerde incelemelerde bulundu.

İncelemeler sonunda kısa bir değerlendirmede bulunan Başkan Kılınç, “Derelerin ıslahı konusunda gerekli işlemler yapılacak ve şehrimize nefes aldıran alanlara dönüştürülecek. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha