Gerçekleşen bayramlaşma programına halkın her kesiminden yoğun bir katılım oldu. Vatandaşlar ve kamu görevlileri ile yapılan bayramlaşma sonrası kamu kurumları ziyaret edildi. 
Mimar Sinan Kültür Parkında düzenlenen bayramlaşma programına Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı, TBMM Başkanvekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Milletvekilleri Adnan Boynukara, Halil İbrahim Fırat, Salih Fırat, Garnizon Komutanı Albay Davut Kulalar, Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Talha Gönüllü, İl Emniyet Müdürü Metin Alper, kamu kurum ve kuruluşların amirleri, siyasi parti başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kanaat önderleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Mimar Sinan Kültür Parkındaki bayramlaşma programında konuşan Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, “Bizleri sağlık ve huzur içerisinde bir bayrama daha kavuşturduğu için Cenabı Allah’a şükrediyoruz. Adıyaman’ımız huzur ve hoşgörü kenti olmaya devam ediyor. Siz Adıyamanlı vatandaşlarımızın sayesinde inşallah bu devam edecektir”dedi.
Milletvekili Salih Fırat ise, Kurban Bayramında kesilecek kurbanların bütün İslam coğrafyasındaki akan kanın durmasına vesile olmasını diledi. 
Bütün Adıyamanlı vatandaşların Kurban bayramını tebrik eden Milletvekili Halil İbrahim Fırat ise, “Rabbim Kurban Bayramı vesilesiyle tüm İslam alemine barış, huzur, kardeşlik  birlik ve beraberlik nasip etsin”dedi. 
 Milletvekili Adnan Boynukara ise, “Kurban Bayramının birlik ve beraberliğe vesile olmasını diliyorum. Adıyaman huzur kentidir. Adıyaman bugüne kadar teröre prim vermediği gibi bundan sonra da vermeyecektir” dedi. 
TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın ise, “Rabbim Mübarek Kurban Bayramını bizlere hissederek yaşamayı ve yaşatmayı nasip etsin. Rabbim bizlere ve İslam coğrafyasına Bayramı bayram tadında yaşamayı nasip etsin. Ama bayramları zehir etmeye çalışanlar var. Huzur adasında olan bu coğrafyadaki ülkemizi de karıştırmak isteyenler var. Bayramları fırsat bilerek birbirimize daha çok sarılarak fitne ve fesada fırsat vermeyeceğiz. Bu vesile ile tüm İslam aleminin ve Adıyamanlı hemşerilerimin mübarek Kurban Bayramını tebrik ediyorum”dedi. 
Bayram tebriklerini kabul ederek halkla bayramlaşan Vali Nurullah Naci kalkancı ise, “Dün 30 Ağustos Zaferinin 95. Yıldönümünü kutladık. Bugünde siz değerli Adıyamanlı hemşerilerimle mübarek Kurban Bayramını idrak ediyoruz.  Biz bu cennet vatanı pazarda satın almadık. Biz bu vatana“Mülkü Millet Din-u Devlet”şiarıyla yerleştik. Evvel Allah kıyamete kadar da bu kutsal vatan topraklarına birlik ve beraberlik şuuru içerisinde sahip çıkacağız. İslam alemine hatta insanlık alemine yapılan bütün zulümlerin hakkından gelecek  ve zalimlere fırsat vermeyecek tek ülke Türkiye’dir. Onun için Adıyaman başta olmak üzere birliğimizi, dirliğimizi, huzurumuzu ve beraberliğimizi muhafaza edeceğiz ve bunu bozmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Dün üç tane çakal Adıyaman-Çelikhan yolunu patlattı. Birlik ve beraberlik içerisinde bu şer odaklarına fırsat vermeyeceğiz. İslam aleminin huzuru için biz ülke olarak ayakta kalmak zorundayız. Biz diri bir şekilde ayakta kaldığımız zaman Arakan’da, Filistin’de ve Yemen’de zulüm olmaz. Biz Ayakta kaldığımız sürece Allah’ın izniyle İslam Alemine de, İnsanlık Alemine de liderlik yapacağız.  Bu vesile tüm Adıyamanlı hemşerilerimin mübarek Kurban Bayramını kutluyor, Bayramın ilimize ve ülkemize sağlık, huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum”dedi. 
Mimar Sinan Kültür Parkında kamu görevlileri ve halkla yapılan bayramlaşma sonrası Vali Nurullah Naci Kalkancı, beraberinde eşi Yasemin Kalkancı,  Milletvekilleri ve diğer protokol üyeleri ile birlikte Rehabilitasyon Merkezi ve Sevgi evlerinde kalan çocukları ziyaret ederek bayramını kutladı. 
Rehabilitasyon Merkezi ve Sevgi Evlerinde kalan çocuklara yakın ilgi göstererek kucağına alan Vali Kalkancı, çocuklarla sohbet ederek çeşitli hediyeler verdi.   
Buradaki programın ardından Vali Nurullah Naci Kalkancı ve beraberindeki heyet, İl Jandarma Komutanlığına geçerek, askeri personel ve vatani görevini yapan askerlerle bayramlaştı. Ardından Polisevine geçerek, Emniyet Personeli ile bayramlaştı. 

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha