Koranavirüs salgınıyla mücadele kapsamında, alınan tedbirler ile belirlenen kurallar noktasında, gerek işletme sahiplerinin gerekse vatandaşların bilinçlendirilmeleri ve kurallara en üst seviyede uymalarını sağlamak amacıyla İçişleri Bakanlığı’nca ülke genelinde başlatılan eş zamanlı denetimlerin 3'ncüsü Adıyaman genelinde yapıldı.

Denetimler kapsamında Vali Mahmut Çuhadar, Belediye Başkan Vekili Şerif Ayaz ve diğer yetkililerle birlikte Adıyaman AVM ve Altınşehir Mahallesinde düzenlenen denetimlere katılarak, esnaf ve vatandaşları maske,  mesafe ve hijyen konusunda uyardı.

AVM içerisinde bulunan işyerleri, cafe ve restoranları tek tek gezerek, esnaf ve vatandaşları maske ve sosyal mesafe konusunda uyaran Vali Çuhadar, gerçekleştirdiği denetimlerde esnaf ve vatandaşlarla hem sohbet etti, hem de uyulması gereken tedbirler hakkında bilgiler verdi.

"Vatandaşlarımızın kurallara riayet ettiğini memnuniyetle gördük"

Denetim sonrası bir açıklama yapan Vali Çuhadar, "Tüm Türkiye’de olduğu gibi bu hafta Adıyaman’da da eş zamanlı olarak denetimlerin üçüncüsünü gerçekleştiriyoruz. Esnaf ve vatandaşlarımızın duyarlılığını artırmak için haftanın bir günü tüm ekibimizle birlikte bütün iş kollarında faaliyet gösteren işyerlerinin tamamının denetimini yapıyoruz. Denetimler sırasında güzel örnekleri de görüyoruz. Bugün AVM’mizi denetleyerek, vatandaşlarımızın ve esnafın maske ve mesafe kurallarına riayet ettiğini memnuniyetle gördük. Bu denetimlerle amacımız, esnaf ve vatandaşlarımızın farkındalığını artırmak ve son zamanlarda ilimizde ve bölgemizde artan vaka sayılarına dikkat çekmektir. Onun için Adıyamanlı hemşerilerimizden tekrar ricada bulunuyorum; kendilerinin, sevdiklerinin ve toplumun sağlığı için temizlik, maske, mesafe kuralına mutlaka riayet etmeleridir."ifadelerini kullandı.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha