Kovid-19 salgınının toplum sağlığına yönelik oluşturduğu riski yönetebilmek için sosyal izolasyon ve sosyal mesafe kurallarına riayet edilmesine yönelik alınan tedbirlere toplumun tüm kesimleri tarafından uyulmasının sağlanması amacıyla İçişleri Bakanlığının talimatıyla başta güvenlik personeli olmak üzere Valiliğimiz koordinasyonunda kurumların personeli tarafından oluşturulan 175 ekip ve 550 personel, iş yerleri, AVM, semt pazarları, parklar, nikah salonları, düğün salonları, berber/kuaför, lokanta, market, cafe, kahvehane, internet cafeler, toplu ulaşım araçları gibi birçok noktada maske, mesafe ve hijyen denetimi yaptı.

Kontrollü sosyal hayat döneminde uyulması gereken kuralların ve alınan tedbirlerin kapsamlı şekilde kontrollerinin yapıldığı denetimler kapsamında, Vali Mahmut Çuhadar, Belediye Başkan Vekili Şerif Ayaz, İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, İl Jandarma Komutanı Albay Bilgihan Yeşilyurt ve Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ziya Duranay’la birlikte şehrin en işlek caddesi olan Gölbaşı Caddesi ve Sağlık Ocağı ile Atatürk Caddesinde düzenlenen denetimlere katılarak, esnaf ve vatandaşları maske, hijyen ve sosyal mesafe konusunda uyardı.

Cadde boyunca denetimlere katılarak, esnafı ve vatandaşları maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyulup uyulmadığını kontrol eden Vali Mahmut Çuhadar, esnaf ve vatandaşları salgına karşı dikkatli ve tedbirli olması konusunda uyardı.

Denetim sonrası bir açıklama yapan Çuhadar, “Geçen hafta tüm Türkiye’de olduğu gibi Adıyaman’da da eş zamanlı olarak denetimlerin ilkini gerçekleştirmiştik. Denetimlerin amacı, Adıyaman’da yaşayan vatandaşlarımızın sağlığını korumak, koronavirüs salgınının bulaşma riskinin azalmasına yönelik yapılan çalışmalarla alınan tedbirleri yerinde görerek bir farkındalık oluşturup esnafı ve vatandaşlarımızı salgına karşı uyarmaktır. Alınan bütün tedbirler ve yapılan bütün çalışmalar halkımızın sağlığı içindir. Bugünde bununla ilgili şehrimizin en işlek caddelerinde esnaf ve vatandaşlarımızı ziyaret ederek, denetimlerimizi gerçekleştirdik. İçerisinde bulunduğumuz kontrollü sosyal hayat döneminde vatandaşlarımızdan istirhamımız kendileri, sevdikleri ve toplum sağlığı için temizlik, maske, mesafe kuralına mutlaka riayet etmeleridir. Koronavirüs alacağımız tedbirlerden daha güçlü değildir. Yurt genelinde yaratılan farkındalıkla inşallah bu salgını birlikte yeneceğiz."dedi.

Yapılan denetimlerde, Kovid-19 salgınının toplum sağlığına yönelik oluşturduğu riski yönetebilmek için sosyal izolasyon ve sosyal mesafe kurallarına riayet edilmesine yönelik alınan tedbirlere toplumun tüm kesimleri tarafından uyulmasının önemi vurgulandı.

Kaynak : PHA

Kaynak: pha