Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç’ın davetiyle bir araya gelen Adıyaman’daki her görüşten STK temsilcisi, İsrail’in Mescid-i Aksa’ya ve Filistinlilere yönelik saldırılarına tepki göstererek, Filistin halkının yanında olduklarını dile getirdi.

İsrail’in Filistinlilere yönelik saldırılarını arttırması üzerine “gün birlik günü” diyen ve Adıyaman’da faaliyetlerini sürdüren sağ ve sol görüşlü tüm STK’lara ortak tepki gösterme çağrısında bulunan Belediye Başkanı Kılınç’ın çağrısına kulak veren onlarca STK temsilcisi ilk toplantıyı Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç’ın ev sahipliğinde Keleş Konağında gerçekleştirdi.

Burada yapılan görüşmelerde Filistin halkının yanında olmak ve daha etkin hareket etmek için ‘Filistin Dayanışma Platformu’nun kurulmasına karar veren topluluk, platformun amaçlarını da üç başlık altında topladı.

Gerçekleştirilen toplantı sonrası kısa bir değerlendirmede bulunan Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, kurulan platform hakkında şu bilgileri verdi:

“Adıyaman’ımızda faaliyetlerini sürdüren STK temsilcilerimizle Filistin konusunda bir araya gelerek ‘Filistin Dayanışma Platformu’nu kurduk. Her görüşten STK’nın bulunduğu bu platform ile hem Filistin’deki kardeşlerimiz için hem de ilk kıblemiz Mescid-i Aksa için tepkimizi ortak bir şekilde göstereceğiz. Kudüs’teki kardeşlerimizin ve Filistin coğrafyasındaki tüm Müslümanların yanında olduğumuzu göstermek ve en etkili şekilde desteklerimizi sunmak için platformun amacını üç başlık altında topladık. Bunlardan birincisi toplumsal bilinçlendirme, ikincisi eylemsel birliktelik ve üçüncüsü de sosyal yardım birlikteliği… İnşallah doğru ve etkili adımlarla sesimizi ve yardımlarımızı Filistinli kardeşlerimize ulaştırıp, buradaki vatandaşlarımızı da bu kutsal meselede en doğru şekilde bilinçlenmelerini sağlayacağız. Bu vesileyle bir araya gelerek güçlenmemizi sağlayan tüm STK temsilcilerimize de ayrı ayrı teşekkür ediyor, bundan sonraki her önemli konuda da birlikte hareket etme temennimi iletmek istiyorum.”

STK temsilcileri ise böyle anlamlı bir konuda yer almanın kendilerini mutlu ettiğini söyleyerek, platformun kurulmasında öncü olan Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç’a teşekkür etti.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha