İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Gönen başkanlığında, Yenilikçi Eğitim Merkezi’nde yapılan EDEB değerlendirme ve hazırlık toplantısına, Adıyaman Üniversitesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü Dekanı Prof. Dr. Murat Aydın, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Yerlikaya, Maarif Müfettişler İl Koordinatörü Atıf Bostancı, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kazım Çoban, şube müdürleri, ölçme ve değerlendirme merkezi ve Ar-Ge proje üyeleri katıldı.

Toplantıda; EDEB projelerinin yenilenmesi ve gerekiyorsa revize edilmesi, yeni EDEB projelerinin hazırlanması, 2023 eğitim vizyonu kapsamında yürütülecek çalışmaların geliştirilmesi, çalıştay raporları, var olan çalışmaların ayrıntılı bir şekilde raporlanması, ERASMUS+ projeleri, okullardaki iyi örneklerin paylaşılması konuları ele alındı.

Eğitimde kalitenin ve başarının arttırılması yolunun kurumlar arasındaki iş birliğinin güçlendirilmesi, ölçme ve değerlendirme ile AR-GE faaliyetlerinden geçtiğini açıklayan Milli Eğitim Müdürü Gönen, “Önümüzdeki dönemde Müdürlüğümüzle STK’lar ve diğer kurumların iş birliği çerçevesinde projelendirilen çalışmaların ilimizdeki eğitim ve öğretim faaliyetleri açısından faydalı olacağına inanıyorum. Bunları gerçekleştirmek, girişimcilik kapasitemizi arttırmak ve proje altyapımızı oluşturmak önceliğimiz olacaktır” dedi.

Toplantı, 2021-2022 eğitim öğretim yılında hayata geçirilecek proje ve çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunulmasıyla sona erdi.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha