İçişleri Bakanlığının talimatıyla başta güvenlik güçleri olmak üzere Adıyaman’daki ilgili kamu kurum ve kuruluşların personeli tarafından oluşturulan ekipler maske ve mesafe denetimleri aralıksız devam ediyor.

Tedbirler kapsamında Adıyaman Vali Vekili Bedir Deveci, İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder’le birlikte Adıyaman il merkezinde vatandaşların ve esnafın yoğun olduğu Atatürk Caddesi ve tarihi oturakçılar pazarını gezerek vatandaşları maske ve sosyal mesafe konusunda uyardı.

Adıyaman Valiliği koordinasyonunda Adıyaman il merkezinde iş yerleri, AVM’ler, semt pazarı,  parklar, nikah salonları, lokanta, cafe, kahvehane, internet cafeler, toplu ulaşım araçları gibi birçok nokta her iş kolundan uzmanların bulunduğu 175 ekip ve 550 personelle denetimleri devam ediyor.

Yapılan denetimlerde, Kovid-19 salgınının toplum sağlığına yönelik oluşturduğu riski yönetebilmek için sosyal izolasyon ve sosyal mesafe kurallarına riayet edilmesine yönelik alınan tedbirlere toplumun tüm kesimleri tarafından uyulmasının önemi vurgulandı.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha