Adıyaman Adliyesi Baro Toplantı Salonunda düzenlenen kutlamaya, Baro Başkanı Köroğlu’nun yanı sıra Başsavcı Bozan Çevik, İl Emniyet Müdürü Metin Alper ve avukatlar katıldı.
Baro Başkanı Avukat Mustafa Köroğlu, burada yaptığı konuşmasında, 61 yıldır, Avukatlar Günü’nün tüm Türkiye’de kutlandığını söyledi.

Köroğlu, şöyle devam etti:
1958 yılında Türkiye'deki Baro Başkanlığı toplantısında 5 Nisan Avukatlar Günü olarak ilan edildi. 61 senedir her 5 Nisan’da Avukatlar Günü olarak tüm Türkiye'de kutlanmaktadır. Biz de burada 5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle bir araya geldik, hepinize teşekkür ederim. Bugün bütün dünyada biliniyor ki eğer savunma olmazsa yargılanma olmazsa adil bir yaralama hiç birşey olmaz. Savunmaların temsilcileri avukatlardır bunun için avukatlar adalette çok büyük öneme sahiptirler. Avukatın olmadığı, savunmanın olmadığı, bir yerde yazılanmada yargılama yoktur. Biz Avukatlar olarak bunun bilişçindeyiz, amacımız hak gerçekten adaletin gerçekleştirmek adaletsizi sağlamak hakim, savcılarımıza yardımcı olmaktır. Avukatın amacı sadece para kazanmak değildir amacı gerçekten hakikatin gerçeğin ortaya çıkmasıdır esas bütün meslektaşlarım buna çok dikkat etmeleri gerekir önemli olan adaleti sağlamasıdır.”dedi.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha