Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Ağaç ve orman sevgisini yaygınlaştırmak, evlatlarımıza daha yeşil bir Türkiye miras bırakmak için tüm vatandaşlarımızın güçlü desteklerini bekliyoruz' dediği ve Milli Ağaçlandırma Günü ilan edilen 11 Kasım'da, 81 ilde 2023 noktada 11 milyon fidanın toprakla buluşturulurken Adıyaman  genelinde 175 bin fidan  dikimi gerçekleştirildi.

Toptape köyünde gerçekleştirilen fidan dikimi programına, Adıyaman Valisi Aykut Pekmez, İl Jandarma Komutanı Ercan Atasoy,Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder,Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, İl Özel idare sekreteri Sami Işık, Adıyaman Orman İşletme Müdürü Yusuf Turan kurum müdürleri öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Adıyaman Valisi Aykut Pekmez, etkinlikte yaptığı konuşmasında, şunları kaydetti:

"Bugün Türkiye’nin her yerinde fidan dikimi yapılıyor.11 kasım itibari ile 11 milyon fidan toprakla buluşturuldu.İlimizde ise 27 lokasyonda bugün itibari ile 175 bin fidanı toprakla buluşturacağız.Tabi 11 milyon fidanı bütün vatandaşlarımız sahiplendi.Vatandaşlarımızın yoğun ilgisi olduğu için onbir milyon fidanı ek yapıldı.Bugün itibari ile de hafta içi Türkiye genelinde de  9 milyon Adıyaman’da da 82 bin fidan bu kampanyaya davet edilmiş olacak yani toplamda 20 milyon fidan bu hafta içerisinde toprakla buluşmuş olacak tabi kampanyamız geleceğe nefes yani bunun anlamı gelecek kuşaklara daha yeşil,daha yaşanabilir bir ülke bırakmak elbette bugünün esas amacı bu fidanları toprakla buluşturmak ama esas önemlisi, başta gençlerimiz olmak üzere bütün halkımıza ağacı,ormanı yeşili sevdirmek bu kapsamda da Cumhurbaşkanımızın talimatı ile bütün illerimizde,millet bahçeleri yapılıyor.Yani kişi başına düşen ağaç sayımızı yeşil alan sayımızın artması için biz devlet olarak vatandaşlarımızla iş birliği içerisinde bu kapmayanlara devam edeceğiz."

Vali Pekmez, Adıyaman genelinde de 1 milyon 800 bin fidan dikileceğini belirterek, "Şuanda bir kısmı dikilmeye başladı ve sezon bitiminde kadar da bunu tamamlamış olacağız. Duyarlılıklarından dolayı bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Böyle bir kampanyayı başlattığı içinde Cumhurbaşkanımıza ve Tarım Orman Bakanlığımıza da teşekkür ediyorum. Bundan sonra her 11 kasım ağaçlandırma bayramı olarak kutlanacak  ve önümüzdeki yıllarda da inşallah fidan dikmeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Adıyaman’a bağlı Toptepe köyünde 3 bin aşılı badem ve zeytin fidanı öğrenciler ve vatandaşlar tarafından dikildi.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha