Adıyaman'da, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü çeşitli etkinliklerle anıldı.
Valilik bahçesinde başlayan etkinliğe Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut, İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, STK ve siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Etkinlik alanına girmek isteyen vatandaşların üstü aranarak, sağlık görevlileri tarafından ateş ölçümü yapıldı. Maskesi olmayanlara ise maske dağıtımı yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasın ardından Kuran okundu.

Etkinlik alanına katılmak isteyen vatandaşlar önce üst araması yapılırken sağlık görevlileri tarafından ateş ölçümü ve maskesi olmayanlara maske dağıtımı yapıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasın ardından Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda açılış konuşması yapan, Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar,"15 Temmuz gecesi Fetöcü alçaklara kanları ile destan yazan bayrağımıza, ezanımıza, bağımsızlığımıza sahip çıkan tüm şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum." dedi
Vali Çuhadar, "15 Temmuz gecesi FETÖ'cü alçaklara kanları ile destan yazan bayrağımıza, ezanımıza, bağımsızlığımıza sahip çıkan tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Gazilerimize de cesaretlerinden ve kahramanlıklarından dolayı şükranlarımı sunuyorum. Tarihin en karanlık hadiselerinden biri olan 15 Temmuz ihanet girişimi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın üstün liderliği sevk ve idaresinde ve hükümetimizin kararlı duruşu tarihi şan ve şerefler ile dolu aziz milletimizi demokrasi ve hukukuna sahip çıkışı vatan perver güvenlik güçlerimizin şanlı direnişi doğrusunda bertaraf edilmiştir. 15 Temmuz ruhu asil milletimizin tarihinden aldığı güçle yüz yıl sonra kendi gelecek ve kaderini yeniden tayin ettiği ve dünyaya kabul ettirdiği bir gündür" dedi.

Daha sonra kürsüye çıkan Belediye Başkanı Süleyman Kılınç," Cumhubaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan 15 Temmuz gecesi ben burada doğdum burada ölürüm diyen bir liderimiz olduğu için mutluyuz, gururluyuz. Türkiye’miz sadece İslam Cumhuriyet için değil tüm dünya mazlumlarının yanında olan bir cumhurbaşkanına sahibiz ve sizler bugün olduğu gibi 15 Temmuz gecesi akın akın meydanlara geldiniz göğsünüzdeki imanla elliniz bomboştu ama karsımızdaki hainleri yerle bir ettiniz."şeklinde konuştu

Programda yapılan konuşmaların ardan ilahi sanatçılar bir birinden güzel eserler seslendirdi. Projeksiyondan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşması yer aldı. Daha sonra çeşitli etkinliklerle program devam etti.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha