Vehbi Koç Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinlikte Üniversitenin Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seyit Temir, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, engelli vatandaşlar, Üniversite Akademik ve İdari çalışanları ile öğrenciler katılırken, Sosyal Hizmetler Bölümü öğrencilerinin hazırlamış olduğu “İşaret Dili İle Türkü Konseri” izleyenlerin büyük ilgisini topladı.

Birbirinden renkli görüntülere sahne olan konferans ve İşaret Dili İle Türkü Konseri etkinliğinde engellilerin önündeki engellerin kaldırılması gerektiği mesajı verildi.

Üniversitenin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Murat Sezik, Ziya Paşa’nın Terkib-i Bendinden bir dörtlük okuyarak söze başlarken, “Engellilerin önündeki engelleri kaldırmalıyız. Her insan bir engelli adayıdır. İlimli, erdemli ve kültürlü insanın yapması gereken budur. Engellinin toplumda dışlanması büyük sorun teşkil ediyor” dedi.

Adıyaman Görme Engelliler ve Kültür Derneği Başkanı Mehmet Tunç ise sivil toplum kuruluşları ve kamu kurumlarına seslenerek, “Özellikle belediye engelliler için tuvalet, sosyal alanlar, sarı çizgi ve ulaşım çalışmaları yapmalıdır. Engellilerin sorunları giderilmelidir. Mağdur edilmemelidir. Hem insanlık hem de Allah katında olması gereken budur” dedi.

Konferans sonrası engelli katılımcılar İşaret Dili İle Türkü Konserinde eğlenceli dakikalar geçirirken, mutlulukları gözlerinden okundu.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha