Adıyaman Belediyesi konferans salonunda düzenlenen programa Adıyaman Ülkü Ocakları Başkanı Ali Önat, Prof.dr Babek Gurbanov, Prof.Dr. Şehrabanı Allahverdiyeva, Prof.Dr İlgar İmamverdiyev , MHP Adıyaman İl Başkanı Hüseyin Özgün, MHP Myk Üyesi Şükrü Doğan, Kamu-sen Adıyaman Başkanı N.İrfan Tokur, Ülkücü İşiler Dernek Başkanı Mehmet Karba, Türk Ocakları Başkanı Gökhan Dursun, Akp Gençlik Kolları Başkanı Oğuz Mutlu ve çok sayıda izleyiciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Adıyaman Ülkü Ocakları Başkanı Ali Önat merhum Alpaslan Türkeş’in:"Nerede bir Türk varsa onun derdi bizim derdimizdir. Onun derdiyle dertlenmek gerekir. Sadece Türk değil nerde bir mazlum varsa onlar da bizlerin kollarının koruması altındadır." sözlerini hatırlattı.

Konferansta Prof.dr Babek Gurbanov ve Prof.Dr. Şehrabanı Allahverdiyeva Hocalı soykırımını detaylarıyla anlattılar. Programın son kısmında Prof.Dr İlgar İmamverdiyev ve solist Yasemin Zengin sahne aldı. Söylenen mersiyelerle programda duygu dolu anlar yaşandı.

Program katılımcılara plaket taktimi ve Adıyaman Ülkü Ocakları İl Başkanı Ali Önat’ın misafirlere teşekkür konuşmasıyla son buldu.

Editör: Adıyaman Haber