Hayatın ağır yüklerini taşıyan, elinin emeğini gözünün nuru ile birleştiren, küçük yüreğine koskoca sevgiler sığdıran, güçsüz bedenlerin güçlü kahramanları kadınlarımız geçmişten günümüze, erkeklerle birlikte sosyo-kültürel, siyasal tarihimizin inşa ve ihyasında büyük roller üstlenmişlerdir. Unutulmamalıdır ki, istiklal savaşının Nene Hatun’u, Halide Edip Adıvar’ı, Halime Çavuş’u, bizim kadınlarımızdır. Tarih bu konuda bize şöyle seslenir; Kadının müdahil olmadığı, kafasında yer bulmadığı, hiçbir sosyo-kültürel ve siyasal hareket başarıyı yakalayamaz.

Bizler kadın ve erkeğin bir bütünün iki eşit yarısı olduğuna inanan bir gelenekten geliyoruz. Cinsiyetler arası adaleti şiar edinen bir dinin mensupları olarak kadın ve erkeğin karşılıklı adalet ve hakkaniyet içinde yeryüzünü birlikte imar edeceğine inanıyorum.

Dünyanın dört bir tarafında, çocuklarıyla savaşın ortasında kalan veya çeşitle nedenlerle hak, hukuk, adalet ve demokrasi mücadelesi veren kadınları yürekten destekliyorum.

Aziz şehitlerimizin annelerinin,eşlerinin,bayan birimimizdeki kıymetli Asenalarımızın,Adıyaman’ımızın fedakar kadınlarının ve tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum.

Ali ÖNAT

Adıyaman Ülkü Ocakları Başkanı

Editör: Adıyaman Haber