Adıyaman Tarim ve Orman İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, İçişleri Bakanlığı'nın 3 Mart tarihli dinamik denetim süreci konulu genelgeleri üzerine "Kontrollü Normalleşme Dönemi" olarak tanımlanan süreçte 81 ilde tüm kamu kurum ve kuruluşlarının katılımı ile denetim faaliyetlerine başlandığı bildirildi.

İlgili genelge kapsamında 81 ilde 4 Mart tarihinde uygulanan dinamik denetim sürecinde Adıyaman Tarım Orman İl Müdürlüğü olarak 8 ayrı gıda denetim ekibiyle ilimizde bulunan gıda üretim, satış ve toplu tüketim işletmeleri Kovid-19 denetimleri açısından denetlendiği belirtildi.

İl Tarım Orman Müdürü Nurettin Kıyas’ın da eşlik ettiği gıda denetimlerinde Kovid-19 salgını ile mücadele tedbirlerine uyum yönünden denetimler gerçekleştirildi.

Kıyas denetime ilişkin yaptığı açıklamada, "Kontrollü Normalleşme Dönemi’nde gıda işletmelerinin denetiminin artarak devam edeceğini, salgınla mücadele tedbirlerine aykırılık durumlarında 1593 sayılı Umumi Hıfzısıhha kanunu gereği yaptırımların uygulanmakta olduğunu’" özellikle vurgulamıştır. Hem vatandaşlarımızın hemde gıda işletmecilerinin Kovid-19 kurallarına uyması salgının ortadan kaldırılması için oldukça önem arz etmektedir."dedi.

Kaynak : PHA

Kaynak: pha