Adıyaman Sağlık-Sen Şube Başkanı Yasin Barutçu, açıklamasında, “Miadını dolduran mevcut döner sermaye yönetmeliği bir an önce değişmelidir. Hakkaniyetten uzak bir döner sermaye sistemi sağlıkta dönüşümün mimarları olan sağlık çalışanlarının iş barışını zedeler duruma gelmiştir.”dedi.

-"SAĞLIK-SEN OLARAK; SAĞLIK ÇALIŞANLARI İÇİN AYRICALIK DEĞİL ADALET İSTİYORUZ"

Başkan Barutçu, döner sermaye de ki adaletsizliğin ortadan kaldırılması, daha adil ve hakkaniyetli bir sistemin inşa edilmesi için mücadele ettiklerini ve döner sermaye problemi çözülene kadar mücadele edeceklerini vurgulayarak, "Sağlık çalışanları çalışma şartlarının zorluğuna rağmen mesleklerini icra ederken, insani değeri yüksek bir fedakârlık örneği göstermektedir. Aynı fedakârlık sağlık çalışanlarının ekonomik ve özlük haklarının iyileştirilmesi hususunda da gösterilmelidir.

Sağlık-Sen Genel Merkezimiz tarafından daha adil ve hakkaniyetli bir döner sermaye modeli, Sağlık Bakanlığımıza iletilmiş ve takibi yapılmaktadır. Çok zor şartlarda ve fedakarca görev yapan sağlık çalışanlarımızın hak ettikleri döner sermaye ücretlerini alabilmeleri için gerekli düzenlemeler bir an önce yapılarak hayata geçirilmelidir."şeklinde ifade etti.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha