Adıyaman Belediyesi eski Kültür Müdürlüğü binasında derneğin hizmet ofisinin açılış törenine AK Parti Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Ahmet  Aydın, Adıyaman Valisi  Mahmut Çuhadar, Milletvekilleri Halil İbrahim Fırat, Yakup Taş, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Mehmet Turgut, Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, Samsat Belediye Başkanı Halil Fırat, AK Parti İl Başkanı Mehmet Dağtekin, Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Buluş kurum müdürleri katıldı.

Vali Çuhadar: Vatandaşın doğru bilgilendirildiği sürece, doğru hedeflere yönlendirilebileceğimizi hepimiz biliyoruz

Vali Mahmut Çuhadar, burada yaptığı konuşmasında, İGC'nin hizmet binasının açılışında toplanmış bulunduklarını belirterek, “Basın, yasama, yürütme, yargıdan sonra 4’üncü gücümüzdür. Vatandaşımızın doğru bilgilendirilmesi diğerleri kadar önemli çünkü vatandaşın doğru bilgilendirildiği sürece doğru hedeflere yönlendirilebileceğimizi hepimiz biliyoruz, idrak ediyoruz. O yüzden İnternet Gazetecileri Derneği’mizin binasının hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum inşallah güzel haberler yapar. Adıyaman’ımız için hayırlı uğurlu olur.” dedi.

Başkan Akbilek: Basın mensuplarının yetişeceği bir ortam olacak

Adıyaman İGC Derneği Başkanı Mehmet Cihan Akbilek ise, “Türkiye İnternet Gazetecileri Konfederasyon bünyesinde kurduğumuz Adıyaman İnternet Gazetecileri Derneği’nin bugün açılışını gerçekleştirdiklerini belirterek, “Yönetim kurulu arkadaşlarımızla beraber inşallah Adıyaman’ımızın kalkınması için Adıyaman'ın gelişmesi için Adıyaman'ın eksikliklerini tamamlanması için sonuna kadar mücadelemizi edeceğiz.” dedi.

Akbilek, basın mensuplarının yetişeceği bir ortam olacağına işaret ederek, ”Dernekten daha ziyade basın mensuplarının yetişeceği bir ortamda olacak. Başkanımız da daha yeni söylemişti alanımız geniş diye alan geniş, Allah nasip ederse bilgisayarları oraya koyacağız ve yeni basın mensupları yetişecek.
Yönetim kurulumuz: Mehmet Toprak, Selçuk Akbaş, Erkan Duymaz, Hidayet Çakır, Burak Alkuş, Hacı Mustafa Çeliker, Mehmet Ferit Binzet ve ilçe temsilcilerimiz var.” diye konuştu.

Milletvekili Aydın: Adıyaman basını her geçen gün kendini yeniliyor

Adıyaman AK Parti Milletvekili Ahmet Aydın, derneğin hayırlı hizmetlere vesile olmasını temenni ederek güzel bir açılış vesilesi ile bir araya geldiklerini ifade etti.

“Basının gerek toplumsal hayatta, gerek siyasal alanda hatta ekonomik alanda her anlamda toplumdaki yerini en iyi bilenlerdeniz” diyen Aydın, şöyle konuştu:

“Doğru haber verme, objektif yayın politikaları çerçevesinde şehirlerin tanıtımda, şehirlerin sorunlarının çözümünde büyük bir bir rolü olduğunu çok iyi biliyoruz. Bizim gözümüz bizim kulağımız aynı zamanda basın ve bu anlamda da basın aracılığı ile toplumun her kesimine ulaşma imkanı buluyoruz. Her kesiminde devletle arasında yaşadığı problemler ihtiyaçlar, talepler, beklentileri, yine basın eli ile basın üzerinden mutlaka bilgi sahibi oluyoruz.

Tabi burada arzu edilen basın, yayın ahlak kurallarına uygun şekilde bütün basın mensuplarının ülkemizin geleceğe dair hedeflerine ulaşmasında ki bunun çok iyi ve etkin bir şekilde kullanması. Bunun içinde muhakkak ki şehrin her tarafında her bölgesinde her noktasında yaşanan her hadisenin düzgün bir şekilde aktarılması yaşanılan sorunların çözülmesi konusunda zaman zaman eleştirisel bir bakış açısıyla ama yapıcı bir bakış açısıyla dile getirmesi bizler için son derece önemlidir. Bu anlamda Adıyaman basını da her geçen gün kendini yeniliyor, her geçen gün kendini güçlendiriyor. “

Aydın, geçen günlerde yine benzer bir derneğin açılışını yaptıklarını belirterek, bugün de burada çok güzel bir açılışı hep beraber yaşadıklarını kaydetti.

“İnanıyorum ki burada bir okul olacak, mektep olacak”

Herkesin Adıyaman adına yapacağı işlerin olduğunun altını çizen Aydın, şu ifadelere yer verdi:

“Burada hepimizin ortak paydaları var, inandığımız değerler var. Ülkemiz, vatanımız bayrağımız ve şehrimiz hepimizin ortak değerleri. Farklı düşünebiliriz, farklı bakış açıları getirebiliriz ama söz konusu vatansa gerisi teferruattır diyoruz ya işte o anlamda hepimizin bu şehrin adına yapacağı işler var, hepimizin ülkemiz adına milletimiz adına atacağı adımlar var.

Birbirimizi zaman zaman uyaracağız. Eksik yanları da hep birlikte olabilecek ölçüde yapıcı bakış açılarıyla mum ışığı sunmaya çalışacağız. Bu anlamda uzun süredir siyasetteyiz. Adıyaman'da basın mensupları arkadaşlarımızla her daim iç içeyiz. Güçlü bir yerel basına sahip. İnternet öyle bir noktaya geldi ki artık yerelin çok çok üzerinde yani an ve an yaşanılan her hadiseyi dünyanın her noktasından takip edebiliyoruz. Artık böyle de kabuğunu yırtmış bir durumda bazen ufak bir şey yazarız çizeriz ama dünya onu takip ediyor, dünya onu izliyor. O yüzden vicdani ahlaki duruşumuzu muhafaza ederek bu tür yaşanılan olaylara da duyarsız kalmadan inşallah hep birlikte şehrimiz adına ülkemiz adına elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Ben Cihan Akbilek kardeşimize de ve tüm dernek kurulu üyelerimize tekrar tebrik ediyorum kutluyorum.

İnanıyorum ki burada bir okul olacak, mektep olacak, çünkü çok önemli. Yani işim olmadı oraya girdim değil, ben gerçekten bu iş için bir şeyler yapmak istiyorum, ben bu camianın içerisinde yer almak istiyorum, ben eğitimini almak istiyorum bunu temelden yetişmek istiyorum diyen gençlerimiz içinde belki bir okul olacak. O anlamda da kutluyorum, tebrik ediyorum. Sağ olsun sayın valimiz, belediye başkanımız, milletvekillerimiz, rektörümüz, teşkilat başkanlarımız da burada bu anlamda yapılabilecek her işe yapılabilecek her doğru adıma bizlerde inşallah sonuna kadar destek olacağız. Duruşumuzu bozmadan doğru ve objektif haber yapmak kaydıyla bu çok çok önemli, hepimizin bunu kendimize destur edinmesi lazım.”

Belediye Başkanı Kılınç: Basın hakikatten çok ciddi sıkıntılar yaşıyor

Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç da, “Adıyaman İGC Derneği başta cihan kardeşimiz olmak üzere yönetim kurulunu tebrik ediyorum. Tabi dijitalleşmenin gittikçe artığı çağda zaten süreç bu işleyecek. Yazılı basından ziyade internet gazeteciliği her alanda böyle dijitalleşme artıyor. Özellikle basınla ilgili söylemek istediğim şudur, bizim toplumumuzun İslam camiası açısından eleştiri kültürünün olmadığı, en ufak bir haberde sanki bir taraf tutuyorlarmış imajı noktasında problemler var. Basın bu anlamda hakikaten gri tonu temsil ediyor. Gri tondaki kastım şu toplumumuz maalesef olaylara ak ve ya kara gibi bakıyor. Yapılan eleştirinin de hakikatten önce çizgiyi ayarlamak lazım, yaptığınız eleştiri karşınızdaki insanı motive mi ediyor yoksa demorilize mi ediyor buna çok dikkat etmek lazım. Yapılan eleştirinin karşıdaki insanın daha toplum yararına kamuoyu yararına olursa çok daha faydalı olur tabi bu sizin işiniz. Dolayısıyla işiniz çok daha zor ben biliyorum basın hakikatten çok ciddi sıkıntılar yaşıyor. Bizde bu anlamda yerel yönetimler olarak burayı tahsis ettik, mevzuat çerçevesinde gerekli yardımları yaptık. Bu anlamda destek olduğumuz gibi basına da özel bir önem veriyoruz. Bu toplumun kalkınması için memleketin çok daha ileriye gidebilmesi için böyle eleştirel bakış açısına ihtiyacımız var.”

Kılınç, eleştirel bakış acısının karşısındaki insanı veya kurumu motive etmesi gerektiğini vurgulayarak, “Bu anlamda oldukça çok daha yararlı olduğunu düşünüyorum. Hem ilgili basın mensubunun toplumsal algı açısından negatif bir yansıması olacak dolayısıyla bunu zaten çok daha iyi takip ediyorsunuz. Bize düşen her türlü desteği mevzuat çerçevesinde yapacağız. Hayırlı hizmetlere vesile olur inşallah.” diye konuştu.

AK Parti İl Başkanı Dağtekin: Sizin uyarılarınıza her zaman ihtiyacımız var

Adıyaman AK Parti İl Başkanı Mehmet Dağtekin de, “Cihan Akbilek, ceval bir ekibi oluşturmuş, kendilerini kutluyorum. Teşkilat olarak da yakın takipteyiz. Nasıl gayret gösterdiklerini eksik, gedik noktasında problem olduğunda onu aşarak yine de fedakarlık yaptıklarını bilen bir ekibi yürekten kutluyorum, tebrik ediyorum. İnşallah hayırlı sonuçlar Adıyamanızımın lehine gerçekleşir, çünkü sizin uyarılarınıza her zaman ihtiyacımız var ve bizim rehberimiz olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :

Kaynak: pha