Adıyaman İl Müftüsü Mehmet Taşcı, gazetecilere yaptığı açıklamasında, Suriye'nin İdlip kentine Adıyaman mahallesi adıyla yapılacak 26 briket evin müjdesini verdi.

"Her daim Suriyeli muhacir kardeşlerimizin yardımına koşuyoruz"

"Peygamber efendimiz derki; komşusu açken, tok yatan bizden değildir" diyen Taşçı, şunları ifade etti:

"Pek aziz ve muhterem kardeşlerim hepimizin malumu olduğu üzere yıllardır komşumuz Suriye'de kardeşlerimiz oradaki zalim yönetim tarafından binlercesi katledildi milyonlarca Müslüman kardeşimiz muhacir duruma düşürüldü. Allaha hamdolsun yeryüzünde bir mazlum, bir mağdur, bir muhacir varsa dünyada herkesten önce kucağını açan ülkemiz cennet vatanımız her bölgede ve her konuda olduğu gibi bu konuda da öncülük ediyor, liderlik ediyor.

Burada muhacir durumuna düşürülmüş kardeşlerimize en iyi en etkili yardımları ülke olarak Türkiye'miz yapıyor ve bizlerde Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı olarak Diyanet Vakfımız olarak her daim bu kardeşlerimizin yani Suriyeli muhacir kardeşlerimizin yardımına koşuyoruz. Bazen erzak olarak bazen battaniye yani ne çeşit ne tür ihtiyaçlarımız varsa o ihtiyaçlarını gidermek için memleketimizde Türkiye'mizde derliyoruz topluyoruz tedarik ediyoruz ve bu kardeşlerimize ulaştırıyoruz ve bunu sizde medyadan takip ediyorsunuz."

"156 bin lira civarında para topladık"

Taşçı, 10 gün önce İdlib'te yoğun yağış nedeniyle sel felaketi yaşandığını anımsatarak, "O kardeşlerimiz derme çatma çadırları yağmurlar ile beraber seller ile beraber yerle bir oldu ve orada yavrularımız anneleri, babaları, dedeleri perişan oldular,  çadırları başlarına uçtu yıkıldı. Evsiz ocaksız bir şekilde yani o çocukların sağa sola koşuşturmaları gözlerimizin önünden gitmiyor. O sel manzaralarını o yavruların yaşamış olduğu o dramatik durumu izleyen personelim çalışanların Kur-an kursu öğreticilerim, imamlarım müezzinlerim yoğun bir şekilde beni aradı. 'Hocam bir şeyler yapmalıyız bu kardeşlerimizin imdadına bizde yetişmeliyiz' diye yoğun bir telefon trafiği oluştu. Ben de çok mutlu oldum, çok sevindim ve geçtiğimiz hafta iki gün içerisinde Adıyaman genelinde tüm personelimiz arasında bir kampanya başlattık.Geçtiğimiz hafta çarşamba ve perşembe tüm personellerimizle ilçeler dahil toplantılarımız yaptık ve bu kardeşlerimize hemen imdadına yetişelim başlarını sokacaklarını bir yuva yapalım dedik. Adıyaman genelinde hizmet eden başta zatım olmak üzere yardımcılarım, daire personellerim, Kur-an kursu öğreticilerim, imamlarım, müezzinlerim hep beraber seferber olduk ve iki gün içerisinde156 bin lira civarında para topladık. Bununda karşılığı orada inşallah 26 tane briket ev yapacağız ve o kardeşlerimizin istifadesini sunacağız."şeklinde ifade etti.

"Peygamber efendimiz(S.A.V) Müslümanların dertleriyle dertlenmeyenler bizden değildir "şeklinde ifade ettiğini aktaran Taşçı, "Yani Kur-anı Kerim'de yüzlerce ayeti celile de Cenab-ı Allah bizlerden mağdurların mazlumların muhacirlerin kimsesizlerin açların açıkların hizmetine koşturmamız gerektiğini kimsesizlerin kimsesi olmamızı çaresizlerin çaresi olmamızı yetimlerin başlarını okşamamızı bize hem Kur-anı Kerim hem de Peygamberimiz(S.A.V) emreder ve öğretir. Bizde sorumluluk gereği böyle bir kampanya yaptık inşallah hem şehrimizdeki kardeşlerimize bir örnek ve teşvik olması hem de bu haberi dinleyen kardeşlerimizi bir nebze de olsa hayra teşvik etmesi amacıyla böyle bir program düzenledik."dedi.

"İdlib'de bir mahallemiz olacak"

"Biz bu evlerin ücretini toplamış olduğumuz tutarı Ankara'daki genel merkezimize göndereceğiz onlar da inşallah 25-26 civarında briket evimizi yapacak ve bu bizim evlerimizin olduğu mahalleye de 'Adıyaman sokağı' gibi bir isim verecekler orada İdlib'de bir mahallemiz olmuş olacak. Tüm çalışanlarımı ve personellerimi canı gönülden tebrik ediyorum."ifadesini kullandı.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :

Kaynak: pha