Kentte 30 yıldır kasaplık yapan Dinç, 10 yıldır sosyal sorumluluk bilinciyle bir çalışma başlatarak, iş yerine üzerinde "Askıda et" yazılı kutu koyarak hayırseverlerin bağışlarıyla ihtiyaç sahiplerine destek oluyor.

Zeynal Abidin Dinç, hayırseverlerden aldığı hayırları ihtiyaç sahipleriyle buluşturmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

Müşterilerin alışveriş yaptığı sırada para üstlerini bağış kutusuna bıraktıklarını aktaran Dinç, "Bizler de her cuma günü kutuyu açıp ne kadar birikmişse ona karşılık gelen eti ihtiyaç sahiplerine teslim ediyoruz. Kurban veya adak bağışı yapanlar da oluyor, onları da dağıtıyoruz." dedi.

"Ramazan ayında bağışlar daha da arttı"

Dinç, ramazan ayında bağışların arttığını belirten Dinç, "Muhtarlar ile kendi belirlediğimiz aileler var. İhtiyaç sahiplerini telefonla arayıp dükkana davet ediyoruz. Bazen de bizler dükkanımızı kapattıktan sonra kendi araçlarımızla gidip etleri ailelere teslim ediyoruz." diye konuştu.

Yardımı yaparken çok hassasiyet gösterdiğini ifade eden Dinç, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu uygulama sayesinde birine bir şey verdiğimizde veren alanı, alan da vereni görmüyor. Bu konuda ilginç bir durum da yaşadım. Baba ile oğlu konuşmuyorlardı ancak oğlu babasına yardım etmek istedi. Gelip kurban bağışladı, biz de onu kesip dağıtımını yaptık. Babasının da ihtiyacı vardı, bir paket de ona ben götürdüm. Hayırsever ile ihtiyaç sahibi baba ile oğul bile olsa birbirini görmüyor."

Kaynak : PHA
Kaynak: pha