Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar başkanlığında toplanan İl Hıfzıssıhha Kurulu, korona virüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında yeni kararlar aldı. 16 Eylül 2020 tarihinden itibaren il genelinde tüm kamu kurum ve kuruluşlarının girişlerinde personelin ve kuruma girmek isteyen diğer kişilerin HES kodu sorgulanarak kuruma alınmaları kararlaştırıldı.

Toplantıda alınan kararlar ise, il genelinde tüm kamu kurum ve kurumlarına HES kodu olmadığını bildiren vatandaşlara sorgulama yapan görevlilerce Sağlık Bakanlığı'nın HES mobil uygulaması/e-devlet uygulaması/SMS yolu ile HES kodu alınmasına yardımcı olacak.

İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü'nün 02.09.2020 tarih ve 89780865-153-14210 sayılı ve "Kovid-19-Ek tedbirler konulu" genelgesi gereği izin verilen düğünlerde ve nikahlarda misafirlerin girişlerinde ateş ölçümleri ve HES sorgulamalarının yapılacak. HES kodu sorgulamasında riskli olarak belirlenen kişilerin kurum içerisine ve nikah törenine/düğüne alınmamaları ve ikametlerinde izolasyonlarının devamının sağlanması amacıyla kolluk kuvvetlerine bildirilecek.

Tedbirlere uymayanlarla ilgili Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282’nci maddesi gereğince idari para cezası verilmesine, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanunu’nun 195. maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına oy birliği ile karar verildi.

Kaynak : PHA

Kaynak: pha