İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz, "Çocuklarımız İlk Yardımla Daha Güvende" projesi kapsamında Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde verilen ilk yardım kursunu ziyaret etti.

Kurs merkezinde verilen eğitimleri izleyen Alagöz, burada yaptığı açıklamada, ilk yardımın hayatı tehlikede olan bir insana yapılan en gerekli ve en değerli müdahale olduğunu ifade etti.

"Okullarımızda ilk yardım eğitimi alan öğretmenlerimizin olması ve öğrencilerimizin hayatının söz konusu olduğu bir saniyenin bile çok değerli olduğu durumlarda müdahalede bulunması hayatî önem taşımaktadır"diyen Alagöz, şunları kaydetti:

"Geçtiğimiz günlerde okullarımızda ilk yardım müdahalesinin hayat kurtardığına dair yaşanan örneklerle ilk yardımın önemi bir kez daha anlaşılmıştır. Etkili ve yerinde yapılan ilk yardım müdahalesiyle bir insanımızı hayata döndürmek bilgi ve sorumluluk gerektirmektedir. Ben bu amaçla ilk yardım eğitimine katılan tüm öğretmenlerimize başarılar diliyor, eğitimleri büyük bir özveri ile gerçekleştiren İlk yardım eğitmenlerimize teşekkür ediyorum."

Eğitim hakkında

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk önderliğinde başlatılan "Çocuklarımız İlk Yardımla Daha Güvende" ve "Mesleki Eğitimde Bin Okul" projesi kapsamında İl Müdürlüğüne bağlı Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde kurulan İlkyardım Eğitim Merkezi tarafından planlanan eğitimlerde 1 mesul müdür ve 2 eğitmen görev alıyor.

Proje kapsamında Müdürlüğün İlk Yardım Eğitim Merkezinde bugüne kadar bir 400 öğretmenine ilk yardım eğitimi verildi. 

Eğitim sonunda sertifikaya dayalı ilk yardımcı yeterliliğini kazananlara İl Sağlık Müdürlüğü tarafından "İlk Yardımcı" belgesi verilecek, eğitim alan millî eğitim personeli afetlerde görev alabilecek.

Verilen eğitim "Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Önleme Kontrol Kılavuzu "doğrultusunda uygulanan tedbirlere uygun olarak devam ediyor.

Kaynak : PHA

Kaynak: pha