Adıyaman İHH şubesi üyelerince 100 yakın araç Azerbaycan ve Türk Bayrakları eşliğinde Azerbaycana destek oldu.

Azerbaycan için akşam saatlerinde Yunus Emre Mahallesi’nde başlayan 100 araçlık konvoya onvoya vatandaşlar Türk ve Azerbaycan bayrakları ile katıldı.

Etkinliğe Ak Parti Disiplin Kurulu Başkanı ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Alkayış, İHH Adıyaman Şube Başkanı Mehmet Halit Tekbaş ve Sivil Toplum Kuruluşu üyeleri katıldı.

Ak Parti Disiplin Kurulu Başkanı ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, yaptığı açıklamada, ”Bu akşam saatlerinde İHH Adıyaman temsilciliği Azerbaycan'ın haklı davasının yanında olduğunu göstermek amacı ile bir konvoy tertip ettiler. Bu süreçte halkla batıl olayda safımızı belli etmek durumundayız."dedi.

Aydın, açıklamasına şöyle devam etti:

"Hak ve haklının yanında durmak zorundayız, uzun süredir 30 yıldır devam eden işgal var. Bunun işgal olduğu Karabağ’ın Azerbaycan toprakları olduğu Birleşmiş Milletlerin en az dört defa verdiği Karabağ tescil edilmiş durumda her seferinde Ermenistan’ın işgallerinden dolayı kınama kararı verildi ama bu kararın hiçbir zaman yerine getirilmedi. Yine uluslararası hukuka aykırı yine o mis gurubunun adeta üç maymunu oynadığını o işgali görmedim, duymadım, bilmiyorum, göz yumduğunu bütün dünya biliyor. Yine Ermenistan’ın o işgalle yetinmeyip sivil yerleri bombalaması ile birlikte Azerbaycan haklı bir süreçte Karabağ’daki kendi topraklarını hakkını ve hukukunu kendi topraklarını geri almak adına bir mücadele ortaya koydu ve bu mücadelede Türkiye Cumhuriyeti ve millet olarak Azerbaycan’ın hep yanında durduk. Çünkü burada tamamen Ulusalar Arası Hukuka aykırı ve onunda ötesinde adeta savaşında bir hukuku var. Aykırı savaş hukuku işleyen bir Ermenistan devleti var.Mahsum insanlara bombalar atılıyor,sivil hedefler var.Bu süreçte Azerbaycan kendi göbeğini kendisi kesmek zorunda kaldı."

İHH Adıyaman Şube Başkanı Mehmet Halit Tekbaş ise, ”Erminastan tarafından Azerbaycan’a yönelik yapılan saldırıları kınıyoruz. Bugünde Azerbaycan’a destek amaçlı onların yanında olduğumuzu göstermek için konvoy düzenledik.Azerbaycan yalnız değildir. Biz Türkiye Cumhuriyeti olarak kardeşlerimizin her zaman yanındayz.”dedi.

Kaynak : PHA

Kaynak: pha