Adıyaman Belediyesi pandemi sürecinde mağdur olan esnaf ve vatandaşlara yönelik desteklerine devam ediyor.

Pandeminin gölgesinde geçen bir yılı aşkın sürede il merkezindeki tüm ihtiyaç sahiplerine ulaşmaya çalışan Adıyaman Belediyesi’nin şu ana kadar binlerce aileye ayni ve nakdi yardımda bulunduğunu söyleyen yetkililer, önümüzdeki süreçte de yardımların arttırılarak devam edeceğini belirtti.

5 milyon TL’yi aşkın bir yardım yapıldı

Koronavirüsün dünyada etkisini göstermeye başladığı ilk günden bu yana geride kalan 16 aylık süreçte binlerce aileye 5 milyon lirayı aşan sosyal yardım desteğinde bulunan Adıyaman Belediyesi, bu süreçte ciddi ekonomik darboğaz içerisine giren vatandaşlarına bir nebze olsun destek olmaya çalıştı.

Şu ana kadar yapılan destek çalışmaları hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, ülkemizde ilk Covid-19 vakasının görüldüğü Mart ayından itibaren çalışmalara başladıklarını söyleyerek, “Halkımızın salgından hem sağlık açısından hem de ekonomik olarak en az zararla etkilenmesi için elimizden geleni yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. Bunun için 2020 yılının başı ile 2021 yılının ilk dört ayında 5 milyon TL’yi aşan bir sosyal yardımda bulunduk. Toplumsal Gelişim Merkezi ekiplerimiz tarafından yıl boyunca belediyemize yapılan başvurular değerlendirilerek vatandaşlarımıza yapılan yardımların yanı sıra, kısıtlamalarda kepenk kapatmak zorunda kalan esnafımızın, uzaktan eğitime geçen öğrencilerimizin, sokağa çıkma kısıtlamalarında en çok özveriyi gösteren yaş gruplarından olan 65 yaş üstü vatandaşlarımızın ve ülkemize sığınarak ilimizde yaşayan mülteci kardeşlerimizin dertlerine bir nebze olsun çare olmaya çalıştık. Öte yandan, çeşitli mahallelerde bulunan borç defterlerindeki borçları da hayırsever vatandaşlarımızla birlikte kapatıp, askıda ekmek kampanyalarında da ön ayak olarak dayanışma halkasını genişletmeyi amaçladık. Yapılan 5 milyon TL’lik yardımın büyük bir kısmını 2020 yılında yaptık. 2021 yılında da yardımlarımıza ara vermeden devam ettik.” şeklinde konuştu.

Her meslek grubu ve vatandaşa ulaşıldı

Yapılan yardımlarla ihtiyaç duyan her meslek grubuna ve vatandaşa ulaşmaya çalıştıklarını da söyleyen Başkan Kılınç, “Bu süreçte hemşerilerimizin sıkıntılarının çözülmesi için bir nebze olsun gayret gösterebiliyorsak ne mutlu bize. Esnaf odalarımızla ortak yürüttüğümüz bu çalışmamız çerçevesinde; Din, mezhep ve partili gözetmeksizin tüm ihtiyaç sahibi vatandaşa ve derneklere ayni ve nakdi yardımda bulunduk. Uzaktan eğitime geçen öğrenciler için Milli Eğitim Müdürlüğümüz aracılığıyla tablet desteğinde bulunduk. Yerel basınımız da dahil olmak üzere esnafımıza, müzisyenler derneğine, kantincilere, gündelikçi olarak çalışan kardeşlerimize gerekli destekleri yaptık. Yapılan yardımları kısaca özetleyecek olursak, pandemiden dolayı zor durumda olan vatandaşlarımıza toplamda 2 milyon TL ayni, 3 milyon TL de nakdi yardım olmak üzere toplam 5 milyon TL’lik yardım yapıldı. Ayrıca yine yardıma muhtaç vatandaşlarımıza 2020 yılında 10 bin adet gıda kolisi dağıtılıp, 5 bin 3 kişiye de içerisinde 200 TL yüklü olan Sosyal Kart dağıtılmıştır. 2021 yılında ise şu ana kadar 10 bini aşkın gıda kolisi dağıtımı yapılıp, Sosyal Kart üyesi 3 bin 462 kişinin kartına toplam 912 bin 750 TL yükleme yapılmıştır.”dedi.

10 milyon TL’lik yeni yardım paketi onaylandı

Adıyaman Belediyesi olarak pandemi sürecinde genelge ile işyeri kapatılan esnaflara nakdi destekte bulunmaya devam ettiklerini de sözlerine ekleyen Başkan Kılınç, “Koronavirüs salgınından dolayı geçen yıl ve bu yılın ilk dört ayında yaptığımız yardımlara önümüzdeki süreçte de devam edeceğiz. Bunun için Belediye Meclisimiz olağanüstü toplanarak 10 milyon TL tutarında yeni bir ayni ve nakdi yardım paketini onayladı. İnşallah bu yardım paketini de en kısa sürede vatandaşlarımıza dağıtacağız. Bu desteğin gerçekten hak edenlere ulaştırılması için içerisinde bazı meclis üyelerimizin, birim müdürümüzün, esnaf odası başkanının ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı yöneticisinin bulunduğu komisyon çalışmalara başladı.”diye konuştu.

Başkan Kılınç konuşmasını şöyle tamamladı: “İnşallah en kısa zamanda bu salgın son bulur ve toplum olarak eski güzel günlerimize döneriz. Ama her şeye rağmen her ihtiyaç duyulduğunda Adıyaman Belediyesi olarak halkımızın yanında olacağımızı herkesin bilmesini istiyoruz. Sosyal belediyecilik alanında en iyisini yapmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.”

Kaynak : PHA

Kaynak: pha