Adıyaman Belediyesi, İl Özel İdaresi ve Karayolları Şube Şefliği’nin Kuruçay Mevkiinde bulunan asfalt tesisi civarındaki 42 dönümlük alana kuracağı asfalt palenti için çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Nisan ayında hizmete başlaması planlanan tesis için E-MAK şirketi yetkilileriyle asfalt plenti protokolünü imzalayan Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, yapılacak olan bu yatırımla Adıyaman Belediyesi’nin artık kendi asfaltını üreteceğini ve asfalt giderinde yüzde 40 civarında bir kar elde edileceğini söyledi.

Başkanlık makamında gerçekleştirilen protokol töreninde konuşan Başkan Kılınç, önemli yatırımla ilgili şunları dile getirdi:

"Adıyaman Belediyesi olarak asfalt plenti şantiyesini kuruyoruz. İl Özel İdaresi ile Karayolları Şube Şefliğinin Kuruçay Mevkiinde bulunan asfalt tesisleri civarındaki 42 dönümlük alanda kuracağımız tesis için asfalt plentinin protokolünü bugün ilgili firmanın yetkilileriyle imzalayacağız. Toplam maliyeti 1 milyon Euro olacak olan bu tesisin Nisan ayında hizmete başlamasını planlıyoruz. Tam kapasite ile çalıştığı durumlarda saatte 240 ton asfalt üretimi gerçekleştirebilecek olan bu tesisimiz sayesinde belediyemiz asfalt giderlerini yüzde 40 oranında düşürecek. Şehrimiz için geleceğin yatırımlarından birisi olacak olan bu yatırım tüm hemşerilerimize hayırlı olsun.”

Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç’ın konuşmasının ardından protokol karşılıklı imzalandı.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha