Adıyaman Baro Başkanı Avukat Mustafa Köroğlu, Elmalı Davası olarak bilinen davaya ilişkin kamuoyunda yer alan bilgi kirliliği sebebiyle basın açıklaması yapma gereğini duyduklarını kaydetti.

"Çocuklara yöneltilen her türlü cinsel davranışa karşı mücadelemizi sürdüreceğiz"

Çocukların cinsel istismarına ilişkin bir davanın içeriğinin ve çocukların kişisel bilgilerinin basın ve sosyal medyada paylaşıldığını üzülerek gördüklerinin altını çizen Köroğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Önemle belirtmek gerekir ki, çocuklara ait her türlü bilgi ve belgenin paylaşılması “ikincil örselenmeye” maruz kalmalarına sebebiyet vererek unutulma haklarını ve gizlilik ilkesini ihlal edecektir. Söz konusu dava Türkiye Barolar Birliği ve Barolar tarafından takip edilmekte olup sanıkların tutuksuz yargılanması devam etmektedir. Çocuklara karşı işlenen suçlara ilişkin yapılan açıklamalar ve paylaşımların üstün yararının temel ilke olması gerektiğini vurgulamak istemekteyiz. Bu kapsamda çocuk hakları alanında çalışan bütün kişi, kurum ve kuruluşlar ile birlikte çocukların “ikincil mağduriyetlerinin” önlenmesi ve mahremiyetlerinin korunması için azami çaba göstermeye davet ediyoruz. Adıyaman Barosu olarak çocuklara yöneltilen her türlü cinsel davranışa karşı mücadelemizi sürdüreceğimizi, söz konusu dosyasının takipçisi olduğumuzu kamuoyuna saygıyla bildiririz.”

Kaynak : PHA
Kaynak: pha