Başkan Palalı, Perre Haber Ajansına hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Palalı, ziyarette, basın mensuplarının  çok zor bir görevi üstlendiklerini belirterek, "Perre HHaber Ajansına hayırlı olsun diyorum, kolaylıklar diliyorum. Basının işi çok kolay değil, yerel medyanın işi çok zor, özellikle de Adıyaman'da çok zor. İçinizde olan bir arkadaşınızım, aynı zamanda basın içerisinde yer alan bir arkadaşınız olduğum için sizin sorunlarınızı çok iyi bilen bir insanım."şeklinde ifade etti.

-"AJANS SAHİPLERİNİN ÇOK ZOR DURUMDA OLDUĞUNU BİLİYORUZ"

Palalı,  Adıyaman'da yerel basının her zaman desteklenmesi gerektiğini vurgulayarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Adıyaman'da yerel basının her zaman desteklenmesi gerektiğini, Adıyaman olarak değil aslında, Türkiye'nin siyasetçilerinin, meclisin yani hükümetin buna bir önlem alması gerekiyor.Yerel basın kendine yetmiyor, çünkü reklamlarla, ufak tefek şeylerle yada hani gazetelerin ufak ilanlarla ayak da durabiliyor ama özellikle görsel medya da siz ajans sahipleri gerçekten çok zor durum da olduğunuzu çok iyi biliyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti Meclisi kesinlikle  basına bir fon yada bir pay ayırmalı, bir şey yapmalı yani çok cüzi bir kararla çok güzide olsa sizler her şekilde ayakta durursunuz. O kadar çok yere harcama oluyor ki ama bir bakıyorsunuz şu televizyon kapandı, şu ajans kapandı niye  ayakta duramıyor çünkü, esnaf desteği ile, iş adamı desteği ile, siyasilerin desteği ile dilencilik yaparak açıkça ondan bundan dil dökerek dilenerek  ayakta durmaya çalışıyorsunuz."

-"SU, ELEKTRİK, DOĞALGAZ ABONELİĞİNDEN '50 KURUŞ' PAY ALINSA, AJANSLAR AYAKTA DURUR"

 Başkan Palalı, geçen dönem Kahraman Maraş Büyükşehir Belediyesinde meclis üyesi olarak görev aldığına değinerek, şunları ifade etti:

"5 yıl Belediye Başkan Vekilliği yaptım ve çalışmalarda bulundum. Meclis üyesi olarak  şöyle bir şey öneriyorum; ben  bu Adıyaman için de olabilir başka yerler içinde olabilir. Yerel basını desteklemek, mülkü amirler tarafından çok kolay yapılacak şeyler örneğin; Adıyaman' da su abonelerinden yada AKEDAŞ, TEDAŞ yani elektrik abonelerinden yada doğalgaz abonelerinden sadece 25 kuruş, 50 kuruş, 1 lira pay alınsa.  50 kuruş hiç kimseye dokunmaz. O 50 kuruşlar ile ajanslar açık durur. Halk ile o basın arasındaki o bağ kopmaz, sadece 1 tane yerel kanal var televizyon kanalı olarak değil mi? ama çok zor koşullar da ve çok zor durumdalar. Maraş örneğini verecek olursak;  Aksu Televizyon'u Büyükşehir Meclisi tarafından KASKİ tarafından destekleniyor ve her aboneden 1 TL alınıyor, 1 TL'yi hesaplarsanız o kanalın ayak da durmasını sağlayacak bütçe oluşuyor.

Yani bunu Adıyaman'da yapmalı, başka yerler de yapmalı. Bence ben buna önemsiyorum buna önemsiz kalınmasın bizim gibi sivil toplum kuruluşlarının, siyasi örgütlerin, vakıf yöneticileri yada önde gelen insanlar bunlar dinlendirmeli, söylemeli ve bunların peşine düşmeli.

Ben naçizane bir STK Başkanı olarak bugün Mercan TV'de de bir sohbetimiz olmuştu. Burada da sizlerle konuyu açtık aynı şeyleri yine söylüyorum eğer yerel yönetimler bu anlamda destek verirse sizler ayakta kalır ve kendinizi, aynı zaman da yanınızda çalışanları istihdam edersiniz."

-"MEDYA GRUPLARINA DESTEK VERSİNLER "

Kentin en önemli sorunlarından birinin işsizlik olduğunu vurgulayan Pala, "En azından kanallarda düzgün bir şekilde çalışırsa, canlı yayın araçları muhabirler sokakta gezen o emekçi basın mensubu arkadaşlarımız onlarca  insan olur ve onlarca insanı istihdam etmiş oluruz. Ben bu önerimi naçizane Sayın Belediye Başkanımız, ilimizin Valisi duysunlar, Ticaret Sanayi Odası, bunlar bir şekilde lütfen bizlerin sesi olan medya gruplarına destek versinler ve bizim her şeyimize koşan bu emekçi basın mensuplarını desteklesinler istiyorum. Sizlerinde yayın hayatınızda çalışmalarınızda başarılar diliyorum." dedi.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha