"Canım ülkem ne ilginç bir ülke halini aldı ve neler yaşıyoruz değil mi ?"diyen Palalı yaptığı yazılı açıklamasında, "Sağlık Bakanı her akşam çıkıp ülkede vaka sayısını veriyor, 'sosyal mesafe ve sosyal izolasyona uyun diyor.Kademeli olarak normale dönmemiz şu an için mümkün değil' diyor. Bizlerin acısını yaşamaya izin vermiyorlar. Bunları söyleyen Bakan, bilmem ne şeyhinin cenazesinde hiç bir pandemi kuralını tanımıyor ve sadece bir maske takarak tıka başa alanlarda kötü örnek oluyor."dedi.

Palalı, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Ülkenin yönetimindeki 1 numaralı ismi ve tüm kademesi her ilde 10 binler ile parti kongreleri yapıyor "Maşallah pandemi koşullarına rağmen stadyumlar tıklım tıklım, Leba leb dolu" diyor.

Daha yoğun kalabalık olsun diye lise son sınıf öğrencilerini kongreye çağırıyor ve okul görevlilerini mecbur tutuyor, sonra sosyal mesafeye dikkat diyor ve tüm spor dallarında stad ve sahalara TMM (Temizlik, Maske, Mesafe) afişleri astırıyor, fakat vatandaşın 3 masalı lokantası, 5 masalı kafesi, 10 masalık restoranı kapalı.

Esnaf zorda esnaf perişan halde. 3 kişilik müzik ve sanat grubunun faaliyeti yasak, her türlü etkilik, tiyatro, konser ve sanatsal faaliyetler yasak. Baro, dernek, sendika, gibi Demokratik Kitle Örgütlerinin ve STK seçim ve toplanmaları yasak. Bu ne lahana bu ne turşu. Bana var sana yok, ben yaparım sen yapamazsın. Böyle ülke yönetilmez, böyle bir yönetim şekli olamaz, kendi söylem ve eylemleriniz ile çelişiyorsunuz.

"Balık baştan kokar"

Anadolu atasözleri derki, "Balık baştan kokar", " Pınar baştan bulanır" , ve hatta " hoca 'fııs' yaparsa cemaat altına yapar", bunları hiç mi duymadınız.

Hep kendinizi kendi çıkar ve menfaatlerinizi, koltuk ve saray yaşamlarınızı, yandaşlarınızı düşünmeyin, birazda ülke insanını birazda ülke çıkarlarını birazda ekonomi ve aç insanları düşünün. Yeter artık, tamam anladık hak hukuk adaletten korkunuz yok, çünkü hepsi sizin elinizde ve iki dudağınızın arasında, ama bu kadar dinden imandan dem vuruyorsunuz bari Allah'tan korkun, biraz olsun vicdanınızı dinleyin ve sorgulayın. Sizi haramla ve yalanla karşıma çıkmayın diyen yüce yaradana havale ediyorum."

Kaynak : PHA
Kaynak: pha