Palalı, yaptığı yazılı açıklamada, Ulusal egemenliğimizin ilanının 100. yılını kutlarken, ülke ve dünya olarak oldukça zorlu bir süreçten geçildiğini kaydetti.

-"ÇÖZÜM ULUSAL EGEMENLİĞİN YENİDEN ŞAHLANMASIDIR"

Milletin ve insanlığın yaşadığı sıkıntıların nedenine değinen Palalı, şunları ifade etti:

 "İnsanı öncelemeyen; hak, hukuk ve adalet gibi değerlerin içini boşaltan; doğayı bencilce yok eden, sömürgeci zihniyetler ve işbirlikçi yönetimler milletimiz için de insanlık için de temel sorundur. Sorun, emperyalist sömürücü sistem ve acımasız kapitalizmdir. Bunların içimizdeki uzantılarıdır. Çözüm, ulusal egemenliğin yeniden şahlanmasındadır. Halkçı, devletçi, milliyetçi, cumhuriyetçi, devrimci, laik ve tam bağımsızlıkçı, egemenlik kayıtsız şartsız milletindir diyen Atatürk devrimi yani Atatürk'çü düşüncedir. Atatürk devrimi, Milli Kurtuluş Savaşı'nın amacını teşkil eden milli egemenlik esası üzerine inşa edilmiştir. Böylece milli bir devlet yapısı, yani, Türkiye Cumhuriyeti 
kurulmuştur. Atatürk devrimi, emperyalizmi, sömürgeci uluslararası güç odaklarını dünya tarihinde ilk kez yenilgiye uğratarak, tüm mazlum milletlere de ilham kaynağı olmuştur."

-" GAZİ TBMM MİLLİ İRADENİN GÖZ BEBEĞİ ROTASI VE IŞIĞIDIR"

Palalı, ulusal egemenliğin çatısının TBMM olduğuna işaret ederek, "23 Nisan 1920’de Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan TBMM, dünya siyasi tarihinde "Gazilik" unvanına sahip tek parlamentodur. Milli karargahtır, milletimizin varlık nedenidir. Bugünkü asıl mesele ise, TBMM’nin bu tarihi çizgisinden uzaklaştırılmış olmasıdır."dedi.

Gazi TBMM tarihinde emperyalizmi yendiğine vurgu yaparak, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Sömürgecilerin tüm planlarını  bozmuştur… Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuştur... yasalar yapmıştır... Hükümetler oluşturmuştur... Her bir cumhuriyet hükümetini denetlemiştir... Hükümetleri  değiştirmiştir...Gazi TBMM, milli iradenin göz bebeği, rotası ve ışığıdır. 100. yılında, bugün, TBMM, işlevsizleştirilmiştir. Denetim başta olmak üzere birçok yetkisi elinden alınmıştır.  Dönüştürülen ve değiştirilen yönetim sistemiyle birlikte Gazi TBMM adeta dışlanmıştır."

Kaynak : PHA
Kaynak: pha