Gençlerde milli hasletlerin, istiklal, istikbal, vatan sevgisi, bayrak sevgisi ve tarih bilincin geliştirilmesi amacıyla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçık’un önderliğinde hayata geçirilen “Anadolu Gönül Yolu- 81 Genç 81 Bayrak” projesine Adıyaman’ı temsilen Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Adıyaman Çocuk Evleri Sitesi katıldı.

İl Müdürü Fehmi Çelik, yaptığı açıklamada, “Çanakkale Savaşı, yedi düvele karşı küllerinden doğmuş ecdadımızın, tarihe “Çanakkale Geçilmez” sözünü nakşettiği kutlu bir zaferdir." dedi.

"Tabi bu kutlu zaferi sağlayan vatan sevgisi, bayrak sevgisi gibi önemli değerlerimiz vardır"diyen Çelik, şu ifadelere yer verdi:

"Çocuklarımızın da bu değerlere sahip olması birinci önceliğimizdir. Bu Kapsamda Bakanlığımız tarafından gerçekleştirilen 81 Genç 81 Bayrak projesi çocuklarımızda Milli ve manevi duyguların geliştirilmesi adına önemli bir proje olmuştur. Atalarımızdan devraldığımız kutsal bayrağımızı Çanakkale’ye ulaştıran çocuklarımız canları uğruna vatan toprağımızı koruyan şehitlerimizin mirasına sahip çıkacaklarını yedi düvele bu anlamlı proje ile göstermiştir. Bu vesile ile aziz şehitlerimizi rahmet ve saygı ile anıyorum."

Kaynak : PHA
Kaynak: pha