Özel bir salonda gerçekleşen etkinlikte konuşan Elif Hatun Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Kurucu Müdürü Celal Çıtrık, yaptığı açıklamada, “Böyle anlamlı bir günde sizlerle bir arada olmaktan büyük bir memnuniyet duyduğumuzu ifade etek istiyorum. Bu anlamlı günde bizleri yalnız bırakmadığınız için teşekkürlerimizi sunuyoruz. Birleşmiş Milletler öncülüğünde bütün dünyada kabul gören 3 Aralık Dünya Engeliler gününü kutlar ve bugünün farkındalık oluşturmasını dilerim. Şüphesiz engelli kardeşlerimizin sorunlarını, sıkıntılarını hatırlamak, başarılarının farkına varmak, sadece bir günün sınırlarına hapsedilemeyecek kadar önemlidir. Bununla birlikte dünya engeliler günü 1922’den bu yana engelli vatandaşlarımızın topluma kazandırılması, haklarının tam ve eşit şekilde sağlanması noktasında ciddi bir farkındalık oluşturuyor"dedi.

Çıtrık, şöyle devam etti:

"Değerli konuklar, Birleşmiş milletler verilerine göre dünya nüfusunun yüzde 10’unu engelliler teşkil ediyor. Ülkemiz verilerine göre ülkemiz nüfusunun yüzde 12.3’ünü engelli kardeşlerimizi oluşturuyor. Aileleriyle birlikte ele aldığınızda engellik konusu 78 milyonluk nüfusumuzun yaklaşık 30 milyonunu çok yakından ilgilendiriyor. Elif Hatun Özel Eğitim ve Rehabilitasyon merkezi olarak temel hedefimiz sorumlu olduğumuz öğrencileri, kendi başlarına hayatlarını devam etmelerini ve kendi kendilerine yeterli duruma gelmelerini sağlamaktır. Öncelikle öğretmenlerimize özverili çalışmaları için siz velilerimize okulumuza sahip çıktığınız için öğrencilerimize duyduğunuz sonsuz sabır ve sevgi için hepinize teşekkür ediyorum. Kurumumuz olarak sloganımız: Tanı, Gör, Duy, Hisset, Farkında ol"

Özel eğitim merkezinin öğrencileri tarafından hazırlanan programda dans, halay, şiir ve türkü dinletisi yapıldı. 

Şiir ve türkü okuyan özel eğitim merkezi öğrencileri salonda bulunan aileler tarafından duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu. 

Program halay eşliğinden devam etti. 

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha