3-4 Ekim Dünya yürüyüş günü nedeniyle hareketli hayat konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla Adıyaman İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda 3 Ekim Çarşamba günü saat 09:30’da Adıyaman’ın tarihi ve turistik mekanlarından olan M.S. 192-211 yılları arasında inşa edilen ve halen yaya trafiğinde aktif olarak kullanılan tek kemerli Cendere Köprüsü’nde yürüyüş etkinliği düzenlendi.

Yürüyüşe Adıyaman İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Erdoğan ÖZ, Adıyaman Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. H. Mustafa KUTLU, Adıyaman Belediyesi, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, Adıyaman Yeşilay Derneği temsilcileri ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü adına Adıyaman Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri katıldı.

Cendere Köprüsü’nde yapılan yürüyüşün ardından İlimizde oluşturulan KHH ( Kronik Hava Yolu Hastalıkları ) Önleme ve Kontrol Proğramı İl kurulunda alınan karar gereği çevre kirliliği konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla katılımcılarla birlikte çevreden çöp toplandı. Etkinlik sonunda katılımcılara elma ve su ikram edildi. İl Sağlık Müdürlüğü fizyoterapistleri tarafından katılımcılara fiziksel aktivitenin önemi hakkında bilgilendirme yapıldı.

Editör: Adıyaman Haber