“Yeşil Şehirler, Huzurlu Nesiller” sloganıyla Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Valiliği tarafından il genelinde başlatılan Gaziantep’in Kurtuluşu’nun 100’üncü yılında 27 milyon fidan hedefi için çalışmalar sürüyor.

Bu kapsamda Oğuzeli’nde bulunan Hitit Kültür Kapısı’nda fidan dikimi gerçekleşti.

Törene Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Nejat Koçer, Derya Bakbak, Gaziantep Kent Konseyi Başkanı Dr. Samet Bayrak, Gaziantep Ağaç Yetiştirme ve Koruma Derneği Başkanı Kemal Çetindağ ve Gaziantep Akaryakıt Bayileri Derneği (GABDER) Başkanı Ali Özcan Akcan katıldı.

Törende ayrıca Oğuzeli Ayşe-Burhan Barlas Ortaokulu ve Oğuzeli Hayriye Deniz Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri de hazır bulundu.

Büyükşehir Belediyesi olarak yeni bir karar alındığını şehrin dört bir yanını yeşille donatacaklarını belirten Başkan Fatma Şahin, merkezde 14 bölge belirlendiğini ve daha büyük ağaçlarla çalışmaya başlanacağını belirtti.

Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Daire Başkanlığı tarafından belirlenen bölgeler haricinde uygun bulunan okul bahçelerine de ağaç dikilecek.

Kaynak : PHA

Kaynak: pha