Bir dizi ziyaret için Adıyaman'a gelen Başbuğ, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2007 yılı itibari ile başlayan FETÖ'nün başrolünde Türk Silahlı Kuvvetlerine karşı yürütülen komplolarun olduğunu söyledi.

2014'e kadar 7 yılda yapılan komploların sonucunda TSK'nın çok değerli personellerini kaybettiğine dikkat çeken Başbuğ, "Bu bir kayıptır. Bu elbette azımsanamayacak, ciddiye alınacak, bir personel kaybına neden oldu. Belki bugün TSK'da en üst kademede görev yapacak, liyakatlı insanlarımızı kaybettik. Bu bir oyundu, zaten. Amaç buydu. Tabi bunu unutamayız"dedi.

- DÜNYANIN HİÇBİR YERİNDE ORDUSUNA BÖYLE HAİNLİK YAPILAN ÜLKE YOK

Ordunun mayasanın sağlam olduğunun altını çizen Başbuğ, şöyle devam etti:

"Daha öncede söylediğim gibi bu ordunun mayası o kadar sağlam ki kendisine yapılan bütün hainliklere rağmen, bunu tekrar söyledim, dünyanın hiçbir yerinde ordusuna böyle hainlik yapılan başka bir ülke yok. Bu da bir gerçek. Buna rağmen bakınız 2015 yılından beri silahlı kuvvetlere ne zaman görev verilse, silahlı kuvvetler herşeyi unuttu, dikkate almadı, yapılanları bir kenara koydu, yüreklerine taş bastı, kendisine verilen görevi en iyi şekilde yapmak için canla başla uğraşıyor, didiniyor. Kanını akıtıyor, şehit veriyor, yani olayı böyle değerlendirmemiz gerekiyor. Silahlı kuvvetlerde ne kadar kalmış onları ben bilemem. Onu ancak şuanda görevde olan arkadaşlar bilirler. O konular üzerinde herkes bir yorum yapıyor"

- 15 TEMMUZ'DA TÜRKİYE BİR UÇURUMUN KENARINDAN DÖNDÜ

15 Temmuz FETÖ darbesinde Türkiye'nin uçurumun kenarından döndüğüne vurgu yapan Başbuğ, "Türkiye bir uçurumun kenarından döndü. FETÖ'cüler temizlendi veya temizlenmeye devam ediyor. Yalnız ordu değil, bakınız yargınızda var, polisinizde var, heryerde var. Olmadığ yer yok ki. Dolayısıyla madalyonun diğer tarafına da öyle bakmak lazım"ifadelerini kullandı.

- YARGI HIZLI İŞLEMELİ

Yargıya büyük iş düştüğüne işaret eden Başbuğ, "Bu kadroların temizlenmesi önemli birşeydir. Bunu ilk günden beri destekliyoruz. İlk günden beri hep şunu da söylüyoruz; bu işler daha hızlı olmalı, adil olmalı, adalet mutlaka çalışmalı, tabi ona yargı karar verecektir. Şimdi biz burada birşeyler söyleme durumunda değiliz. En azından şuanda içeride olan insanların bir kısmının suçsuz olduğu da olabilir. Olur diyemem, bilemem ben mahkemeler karar verecek ama belki hali hazırda içeride olan insanların bir kısmı da suçsuz da olabilir. Temennimiz; bu yargı sürecinin en hızlı bir şekilde suçlu olanların en ağır şekilde cezalandırılması gerektiği ama suçsuzlar da olabilir, onların da biran önce bu şeyden kurtarılması lazım" şeklinde konuştu. 

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha